Vágólapra másolva!
A mexikói versenyző egyik nagy erénye a gumikímélő vezetés - elmondása szerint ennek csínját-bínját korábbi sauberes csapattársától, Kobajasitól tanulta.

Sergio Pérez egyik legfőbb fegyvere, hogy képes jó tempót diktálni úgy, hogy közben óvja a gumikat. Ezt kihasználva alternatív taktikával már több versenyen is felkapaszkodott a dobogóra a mezőny sűrűjéből rajtolva.

A mexikói elmondta, hogy ennek titkait Kamui Kobajasitól leste el 2011-ben és 2012-ben, aki a Saubernél akkoriban a csapattársa volt. "Kobajasit nagyon nehéz volt legyőzni. Amikor elkapta a ritmust, egyértelműen egyike volt azoknak, akiket a legnehezebb legyőzni, főleg egy körön" - mondta az Autosportnak.

"Sokat tanultam tőle arról, hogy hogyan kell bánni a gumikkal. Jól ismerte a japánokat, akik mindig értettek az abroncsokhoz. Ez hasznos volt nekem, tudtam tanulni belőle."

Sergio Pérez 2011-ben, a Sauber autóját vezetve Forrás: AFP

Pérez jelenleg a Force Indiánál versenyez, és mostani csapattársát, Nico Hülkenberget is nagyra tartja. "Komplett versenyző, ami segít abban, hogy magasabb szintre lépjek. Mindegyik csapattársamtól tanulok, és jó, hogy különböző csapatoknál különbözőkkel lehetek együtt, mivel ez hasznos tapasztalatokat ad" - mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!