Vágólapra másolva!
A mexikói, aki mindkét csapatnál megfordult, úgy véli, a mérnökök Silverstone-ban sem kevésbé tehetségesek, mint Wokingban, és gyakran még előny is, hogy a Force India kisebb.

Sergio Pérez az élcsapatnak számító McLarentől igazolt át a középmezőnybeli Force Indiához, de azt mondja, az utóbbi stábja sem kevésbé tehetséges. „Az összes mérnökünk első osztályú – ugyanazon a szinten vannak, mint a McLarennél, ahol pedig sokak szerint a sport legjobb szakembergárdája dolgozik" – mondta az Autosportnak. „Folyamatosan a sikerre törekszünk, és beleadunk apait-anyait, ami nagyon motiváló."

A Force India a szezon 10. fordulójáig, azaz a Német Nagydíjig minden versenyen szerzett pontot, így hajszállal ugyan, de az 5. helyen állva még meg is előzi a McLarent a konstruktőri összetettben. Pérez úgy véli, bizonyos értelemben előnyt jelent, hogy kisebb istállóról van szó. „Egyes dolgok sokkal egyszerűbben működnek" – magyarázta. „Minden kizárólag a teljesítmény maximalizálására irányul, az egész csapat e körül forog."

A Force India számára még előnyt is jelent, hogy kisebb a McLarennél Forrás: Farkas Péter (Origo)

Pérez ugyan már 11 ponttal többet gyűjtött, mint tavaly, a McLarennél ugyanennyi verseny alatt, mégis az a véleménye, hogy sokat elvesztett különféle problémák miatt, amelyek nélkül a Force India a Williamsszel is versenyben lehetne a konstruktőri 3-4. helyért. Nico Hülkenberg csupán a Hungaroringen nem végzett a legjobb tíz között, így 40 ponttal többje van, mint Péreznek.

„Csapatként szép munkát végzünk" – vélte a mexikói. „Sajnos számomra kissé hullámzóan alakult az idény, mert eleinte több technikai problémám is volt. Malajziában emiatt estem ki, némelyik időmérőn gondunk akadt az elektronikával, és ütközéseim is voltak. Valójában 20-30 ponttal többet kellett volna szereznem."

„Úgyhogy történtek bosszantó dolgok, a versenyeken viszont biztató volt a tempónk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!