Vágólapra másolva!
Bár a McLarennél bizonytalan a jövője, még fiatalnak és gyorsnak érzi magát, ezért nem is foglalkozik a Forma-1 utáni élettel.

Egyelőre nem biztos, hogy a 260 nagydíjával a mezőny legrutinosabb versenyzőjének számító, 34 éves Jenson Buttonnak jövőre is marad helye a McLarennél, a wokingi istálló ugyanis 2015-től, amikor a Honda gyári partnere lesz, szerezni akar egy A-listás sztárt.

Noha úgy hírlik, inkább az újonc Kevin Magnussen helye forog veszélyben, Button sem lehet nyugodt – ennek ellenére nem foglalkoztatja a gondolat, hogy más sorozatokban induljon. „Pillanatnyilag csak az F1 érdekel" – szögezte le, hangsúlyozva, hogy még fiatalnak érzi magát.

„Ha van egy nehéz napom, az pokolian fáj, mert versenyképes akarok lenni, harcolni akarok. De aztán jön egy tűrhető időmérő, és minden a helyére kerül. Az ember örökké szeretne versenyezni. Az F1 érzelmi hullámvasút: tele van csúcs- és mélypontokkal. Én már régóta így élek, és még sokáig szeretnék így élni."

„Fiatal és gyors vagyok, imádom csinálni azt, amiből élek, úgyhogy nem vágyok semmilyen változásra."

Buttonnak még meg sem fordul a fejében a visszavonulás Forrás: Farkas Péter (Origo)

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier még nem volt hajlandó nyilatkozni arról, hogy a csapat már jövőre lecseréli-e valamelyik pilótáját, de úgy vélte, „Jensonnak már nincs mit bizonyítania, hiszen világbajnok, és rengeteg nagydíjat nyert a McLarennel."

„Tudja, hogy a legfontosabb minél több pontot szereznie" – idézi Boullier-t az Autosport. „Ugyanakkor azt hiszem, reálisan kell néznünk a helyzetet, mert egy, két vagy három év múlva muszáj lesz frissítenünk a pilótapárosunkat, és nyilván az adott pillanatban elérhető legjobb versenyzőket próbáljuk majd megszerezni."

Button, aki 2010-ben, címvédőként igazolt a McLarenhez, 2000-ben, a Williamsnél mutatkozott be. Eddig összesen 8 pole pozíciót szerzett, és 15 nagydíjgyőzelmet aratott a pályafutása során.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!