Vágólapra másolva!
Kaltenborn szerint a hajtáslánc is felelős a Sauber mélyrepüléséért, ugyanakkor elismeri, ők is terveztek már jobb autót. Bíznak a motorszállítójukban, nem gondolkodnak a váltáson.

A Sauber idei szezonja nem bővelkedik sikerekben. A svájci csapat tizenegy futam után pont nélkül áll a konstruktőri bajnokság utolsó előtti helyén, csupán jobb helyezéseiknek köszönhetően megelőzve a sereghajtó Caterhamet. A nehéz szezon okai között előkelő helyen szerepel a Ferrari vártnál gyengébb motorja is.

Monisha Kaltenborn szerint a problémás hajtáslánc is felelős a Sauber jelenlegi helyzetéért. "A motor az egyik legfontosabb tényező, különösen a vezethetőség szempontjából, de ez nem ok arra, hogy feladjuk" - mondta az Italiaracingnek.

"Először a saját munkánkat kell őszintén értékelnünk. Nem ez a legjobb autó, amit valaha terveztünk" - ismerte el. Egyúttal cáfolta a nemrégiben felröppent pletykákat, amelyek azt feltételezték, hogy a Sauber a közeljövőben átpártolhat a Hondához. "Hosszú kapcsolatunk van a Ferrarival, voltak jobb és rosszabb időszakaink az évek során, de együtt kell maradnunk, és közösen kell kilábalunk kebből a helyzetből."

A Sauber a Ferrari mellett Forrás: AFP

Kaltenborn a problémák ellenére nem gondolja úgy, hogy a Red Bull és a Renault közötti viszony feszültté válásához hasonló náluk is előfordulhatna. "Nem ismerem a Renault és a Red Bull helyzetét" - állítja. "De mi közeli kapcsolatban vagyunk a Ferrarival, és nyitottan állunk egymáshoz."

"Soha nem mutogattunk senkire. A nehéz időszakokban nyíltan elismerjük a problémákat, és a közös erőfeszítésekre koncentrálunk" - állította Kaltenborn.

A svájci csapatnál továbbra is bíznak a Ferrariban. "Biztos vagyok abban, hogy ha én csalódott is vagyok, a ferraris kollégáink kétszer olyan csalódottak. Az a fontos, hogy már a helyes úton járnak, tudják, mit kell tenniük és én teljes mértékben megbízom a képességeikben."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!