Vágólapra másolva!
Örül neki, hogy egykori csapata hétmérföldes lépést tett előre tavaly óta. Ugyanakkor azt sem bánja, hogy elég sok pontot eldobáltak, mert azok közül sok a McLaren ölébe hullott.

Tavaly tizenegy forduló után a Williams még egyetlen ponttal 9. volt a konstruktőrök között, most viszont már 135 pontot szereztek, amivel a 4. helyen állnak. A Német Nagydíjon átmenetileg a Ferrarit is megelőzték, a céljuk pedig nem titkoltan az, hogy befogják a Red Bullt.

A rivális McLarennél versenyző Jenson Button, aki 2000-ben náluk kezdte a pályafutását, örül egykori munkaadója sikerének. „Szerintem rengeteg erőfeszítést tettek azért, hogy az idén jól szerepeljenek" – mondta az Autosportnak. „Sok erőforrást fordítottak az ügyes emberek megszerzésére, különösen aerodinamikai téren. Remek munkát végeztek, örülök, hogy Frank és Claire (Williams) csapata ennyire ütőképes lett."

A Williams óriásit fejlődött tavaly óta Forrás: Farkas Péter (Origo)

Button ugyanakkor nem bánja azt sem, hogy a Williams különféle malőrök, például Felipe Massa balesetei miatt nem mindig tudta kihasználni a lehetőségeit. „Incidensek révén, vagy mert nem tudtak mindent kihozni az autójukból, vesztettek pontokat is, ami nekünk jól jött. Különben mérföldekkel lennének előttünk!" – vélte.

„A legfőbb céljuk az, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsanak, és csapatként hatékonyan működjenek a nagydíjhétvégéken, hiszen a gyorsaságukhoz minden adott – csak az a kérdés, hogy ki tudják-e hozni a csomagjukból a maximumot."

A McLaren jelenleg 6. a csapatok világbajnokságában, 97 pontjából 60-at Button jegyez.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!