Vágólapra másolva!
A zseniális előzéseiről Lewis Hamilton és Fernando Alonso is elismeréssel szólt. Christian Horner nem győzte dicsérni a versenyzőjét a Magyar Nagydíj után.

„Újra kell néznem a futamot, hogy mindent megértsek belőle” – mondta elégedetten a hihetetlenül izgalmas Magyar Nagydíj után alig fél órával Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, akinek a pénteki, kissé indulatosra sikerült sajtótájékoztatója után végre egy igazán pozitív fejleményt, Daniel Ricciardo győzelmét kellett átbeszélnie a sajtóval.

„A srácot most épp az önbizalom egy hatalmas hulláma viszi a hátán. Lenyűgöző könnyedséggel vezeti az autót, és minden a kezére játszik” – magyarázta Ricciardo sikerét a csapatfőnöke.

Christian Horner szerint a Hungaroringen aratott győzelem nagyobb elégedettséggel töltheti el Ricciardót, mint az első győzelme az idén a Kanadai Nagydíjon, mert úgy verte meg a két Mercedest, hogy azok nem küzdöttek problémákkal.

A Mercedes pilótáin kívül Ricciardo az egyetlen, akinek sikerült győzelmet aratnia az idén Forrás: Farkas Péter (Origo)

Az Origo GPHírek kérdésére, hogy Ricciardo mostani fejlődése mennyire hasonlít Sebastian Vettelére, amikor a négyszeres világbajnok még a Red Bull-os karrierje elején volt, Horner azt mondta: „Mind a ketten a Toro Rossótól jöttek, mind a ketten a Red Bull junior programjából léptek előre, mind a ketten bebizonyították, hogy rendkívül gyorsak, és ha egy győzelemre képes autót kapnak, akkor tudnak élni a lehetőséggel. Seb nagyon sok mindent elért már azóta, négy világbajnoki címe van és rengeteg győzelme, de elmondható, hogy Daniel első Red Bull-os szezonja eddig kiválóan alakult.”

Ricciardót egyébként nemcsak a főnöke dicsérte a háta mögött, hanem két világbajnok is, ráadásul szemtől szemben a futam utáni sajtótájékoztatón. Fernando Alonso és Lewis Hamilton azt követően méltatta a győztest, hogy a Magyar Nagydíj utolsó köreiben mind a kettejüknek el kellett szenvedniük Ricciardo előzését.

„Ő van előrébb egy világbajnok csapat versenyzői közül, ez mindent elárul. Fantasztikus munkát végez az idén, és már pezsgőzhetett is párszor. Érdekes harcaink lesznek a következő években” – mondta róla Alonso. Hamilton pedig hozzátette: „Nemcsak az egyik legkedvesebb srác a paddockban, hanem az egyik legjobb versenyző is”.

Van itt izgalom, nem kell panaszkodni

Christian Horner egyébként épp a magyar Nagydíjat hozta fel példaként arra, hogy a Forma-1 képes nagyon izgalmas versenyekkel kiszolgálni a rajongókat. A Red Bull csapatfőnöke két nappal korábban élesen kritizálta a Forma-1-es sajtó képviselőit, amiért a Forma-1-et körülvevő problémákra összpontosítanak a pozitív tényezők helyett.

Ricciardo a Magyar Nagydíjon a második győzelmét aratta Forrás: Farkas Péter (Origo)

A vasárnapi futam után megerősítette, hogy továbbra is kitart az azóta sokat idézett szavai mellett, de kicsit higgadtabban már hozzátette. „Ha a versenyzésre koncentrálunk, rá kell jönnünk, hogy ez milyen nagyszerű sportág. A Forma-1-nek arról kell szólnia, hogy a versenyzők hősök, és ma be is bizonyították, hogy azok. A legjobb arcát mutatta a Forma-1. Én ezt élvezem, ezt szeretném látni, ebbe az irányba kellene elmozdulnia az egész sportágnak.” Horner hozzátette: „Hagynunk kellene, hogy a versenyzők személyisége jobban kibontakozzon a nyilvánosság előtt, és bátorítanunk kellene őket arra, hogy többet mutassanak magukból.”

Horner elismerte, hogy a Hungaroringen aratott győzelmet azért is kiélvezi a csapat, mert a következő futamokon, Spa és Monza gyors pályáin hátrányban lesznek, így ott inkább a kármentés, mint a győzelem jöhet majd szóba. A Red Bull csapatfőnöke szerint Szingapúrban lehet ismét esélyük futamot nyerni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!