Vágólapra másolva!
Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója helyesli, hogy a sportfelügyelők így ítélték, és még vizsgálatot sem indítottak ellene.

Felipe Massa szereplése a Német Nagydíjon is rövid véget ért, ami a sorban már a második befejezetlen, sőt szinte el sem kezdett verseny lett a számára. Az első kanyarban Kevin Magnussennel történt ütközés során mindenki sértetlen maradt, ám a 2008-as ezüstérmesben maradtak tüskék.

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier nem ért egyet a Williams versenyzőjének kritikájával, miszerint a fiatal versenyzők – köztük Magnussen – felelőtlenebbek, mint amilyenek a már tapasztalt pilóták az ő korukban voltak. Az idény előtt a Lotustól érkezett szakember szerint a dán "kezdi jó teljesítményt nyújtva szállítani az eredményeket."

A sportfelügyelők sem találták bűnösnek Magnussent. "Csak Felipe megmozdulásait vizsgálták, semmi mást" – mutatott rá az Autosportnak nyilatkozva. – „Elemezték a versenyzői magatartását, és úgy döntöttek, nem büntetik meg Felipét. Jogukban áll ilyen ítéletet hozni."

"A jelentés azonban világossá teszi, hogy Kevin 100 %-osan vétlen volt" - tette hozzá.

A futam utáni hivatalos a sportfelügyelői indoklásból kiderül, hogy Magnussen felelőssége a balesetben azért nem merült fel, mert a rajtpozíciójától az első kanyarig pályamódosítás nélkül haladt. Az ítélet kimondja, hogy Massa sem követett el hibát, mert "Bottasra koncentrált" és "nem szándékosan ütközött Magnussennek"

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!