Vágólapra másolva!
A Williams brazil versenyzője továbbra is Kevin Magnussent hibáztatja a hockenheimi ütközésükért. Szerinte a fiatal generáció sokkal hebehurgyább, mint az övé volt.

Felipe Massa az elmúlt négy verseny alatt háromszor esett ki ütközés miatt: Montrealban Sergio Pérezzel akadt össze, Silverstone-ban vétlenül belekeveredett Kimi Räikkönen balesetébe, legutóbb, Hockenheimben pedig az autója még fel is borult, amikor az első kanyar belső ívén előzéssel próbálkozó Kevin Magnussen megpöccintette.

Noha a megfigyelők többsége szerint Magnussennek már nem volt lehetősége elkerülni az ütközést, és a sportfelügyelők nem büntették meg egyiküket sem, Massa továbbra is őt hibáztatja. Úgy véli, a fiataloknak le kellene higgadniuk. „Nem ez volt az első eset, amikor balesetbe keveredett az első körben" – mondta a McLaren újoncáról. „Ezek a fiatalok a legtöbbször már az első kanyarban meg akarják nyerni a versenyt. Ha megnézzük, a legtöbb baleset velük történik."

Massa Williamse felborult az ütközésben Forrás: MTI/AP/Petr David Josek

Massa szerint az új generáció hebehurgyábban vezet a réginél. „Tényleg nem emlékszem rá, hogy korábban is állandóan ilyen balesetek történtek volna" – mondta. „Én is voltam fiatal, én is buktam elég sokat, de nem rémlik, hogy más szabályokat követtem volna, mint manapság. Szerintem fiatalként Kimi (Räikkönen), Fernando (Alonso) és én nem keveredtünk ennyi balhéba."

„Egyszerűen így gondolom. Azt nem állítom, hogy a mai fiatalok nem elég tehetségesek az F1-hez. Ellenkezőleg" – tette hozzá. „De meg kellene érteniük, hogy nem az első kanyarban kell megnyerni a versenyt."

Massa, akit a melbourne-i idénynyitó rajtjánál is kiütöttek – akkor Kamui Kobajasi fékhiba miatt ment neki – beszélni akar Magnussennel az esetről. „Lazuljon el! Nemcsak én jártam rosszul, hanem ő is" – mutatott rá. „Megpördült, és utána valószínűleg az ő autója sem volt az igazi, úgyhogy ő szintén veszthetett pontokat. Remélem, hogy ezt megérti, és a következő versenyre lehiggad."

Button már másképp látja

A Német Nagydíjon feltűnően sok koccanás történt, bár a többségük nem járt olyan súlyos következményekkel, mint Massáé és Magnussené. Jenson Button például utólag keményen bírálta Lewis Hamiltont, aki egy előzési kísérlet során nekiment, mert félreértette, hogy a vetélytársa széles íven fordul. A McLaren versenyzője azonban később megenyhült.

„Miután visszanéztem a versenyt, úgy gondolom, kicsit túlreagáltam Lewis manőverét" – írta a Twitteren. „Már értem, miért hitte azt, hogy helyet akarok hagyni neki." Egy másik tweetben hozzátette: „Elképesztő, hogy mindketten túljutottunk a kanyaron! Az F1 ma nagyszerű showt produkált, remélem, sokáig így lesz."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!