Vágólapra másolva!
Hárman is nekimentek a Német Nagydíj közben, s bár egyik manőver ellen sem volt kifogása, a Ferrarija megrongálódva túl alulkormányzott lett.

Kimi Räikkönen a 12. helyről rajtolva csak egyetlen pozíciót tudott előrelépni a Német Nagydíjon, így pont nélkül távozott Hockenheimből, ami hozzájárult ahhoz, hogy a Ferrari hátraessen a Williams mögé a konstruktőri világbajnokságban. A finn egyike volt annak a három versenyzőnek, akik alternatív taktikával, a keményebb gumikon vágtak neki a távnak, ám ez az ő esetében nem vált be.

„Azt hittük, ez lesz a helyes választás, de kétszer is nekemjöttek. Egyszer két autó közé kerültem, amitől megsérült az első szárny. Letört róla a véglap" – magyarázta. „Ez nem segített. Állandóan kinyírtam miatta a balelső gumit – a többi rendben volt, kivéve azt. Emiatt nem tudtam úgy elnyújtani az etapomat a szuperlágyakkal, mint szerettük volna, és a sérülés következtében az autóm veszített a teljesítményéből."

A hajtű féktávján Vettel és Alonso is összeért Räikkönennel Forrás: Red Bull

Räikkönen először a 13. körben Lewis Hamiltonnal ütközött, aki egyszerre fékezte ki őt és Daniel Ricciardót a hajtűkanyarnál. Másodszor Sebastian Vettellel és saját csapattársával, Fernando Alonsóval is összeért, mert két oldalról egyszerre kerülték ki ugyanott. Hangsúlyozta, hogy egyik manőver ellen sem volt kifogása.

„Rendben voltak, de középről nem tudtam hová menni. Kicsit beszorítottak" – mondta. „Nem túlságosan, ahhoz azonban eléggé, hogy megsérüljön a szárny. Nem húzódhattam balra, mert ott is volt egy autó."

Räikkönem biztos benne, hogy az incidensek nélkül pontot szerzett volna. „Nagy kár a történtekért, mert ezen a hétvégén jobban éreztem magam az autómban, és az új gumikon minden rendben ment" – árulta el. „Pozitívum, hogy ma úgy vezethettem, ahogy szeretek."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!