Vágólapra másolva!
A Ferrari ásza az egekig magasztalta az ausztrál versenyzőt a Német Nagydíjon vívott kiélezett párharcuk után.

Fernando Alonso nem fukarkodott a Daniel Ricciardónak szánt dicséretekkel a Német Nagydíj végén vívott, körökön át tartó párviadalukat követően. A Ferrari spanyol versenyzője az 59. körtől kitartóan támadta már régebbi, ráadásul keményebb keverékű gumikat használó vetélytársát, aki azonban vesztettnek tűnő helyzetből is többször visszavette a pozícióját tőle. Alonso végül csak a 63. körben tudta bebiztosítani magának az 5. helyet.

„Daniel egy igazi meglepetés Ausztráliából" – mondta később. „Szerintem hihetetlenül teljesít; azt hiszem, az első tíz versenyen 7:3-ra áll Sebastian (Vettel) ellen az időmérőkön, amit valószínűleg egyikünk sem várt volna tőle."

„Fantasztikusan vezet, és ma nagyon okosan harcolt – mindig behúzódott a szélárnyékomba, miután megelőztem, aztán borzasztóan későn fékezett, mégsem vétett el egyetlen kanyart sem. Nagyon-nagyon ügyes volt, végig tiszteletben tartotta a szabályokat. Jót csatáztunk."

Alonso Hockenheimben mindkét Red Bull-lal megküzdött Forrás: Ferrari

Bár Alonso nagyvonalúan megjegyezte, hogy az újabb gumiknak köszönhetően előnyben volt, hozzátette: „Az utolsó etapban spórolnom kellett a benzinnel, miközben Ricciardóval harcoltam, ezért el kellett döntenem, hogy feladom-e a helyemet, vagy inkább küzdök, úgy viszont esetleg nem jutok el a célig" – mondta. „Úgy határoztam, megpróbálom tartani a pozíciót, és igyekszem takarékoskodni a benzinnel."

„Az utolsó körben már nagyon spórolnom kellett vele. Gyakorlatilag végig 8-asban tartottam a váltót, és szerencsém volt, hogy nem volt még száz méterrel messzebb a célvonal."

Alonsót végül csupán 82 ezredmásodperccel Ricciardo előtt intették le a kockás zászlóval, így a tőle az idén átlagosnak számító 5. helyet szerezte meg. „Ma megtettük, amit tudtunk, még ha a dobogón is szerettünk volna végezni, mint mindig. Mások túl gyorsak voltak ehhez" – ismerte el. „Ez jó verseny volt, bár kissé bonyolult, mert menet közben átváltottunk kettőről háromkiállásos stratégiára."

Mivel Kimi Räikkönen csak 11. lett a Ferrari elvesztette a 3. helyét a konstruktőri összetettben.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!