Vágólapra másolva!
Ha marad a hőség, a szombatinál is rosszabb teljesítményt nyújthatnak Hockenheimben. Räikkönen csúszkált a friss szuperlágy gumikon a Q2-ben.

Csalódást keltő időmérő edzést tudhat maga mögött a Ferrari Hockenheimben, miután Fernando Alonso a 7., Kimi Räikkönen pedig csak a 12. rajthelyet tudta megszerezni. A spanyol annak ellenére nem tudott beférni az első három rajtsor valamelyikébe, hogy a kvalifikáción jobbnak érezte az autóját, mint a hétvége korábbi részében.

„Ha nem vesszük figyelembe a számokat, tényleg jobban éreztem magam az F14 T-ben, és úgy gondolom, mindent sikerült kihoznom belőle" – magyarázta a spanyol, aki szerint a Ferrari jelenleg nem képes jobb teljesítményre. Noha a versenyeken általában jobban szerepel, mint az időmérőkön, a hockenheimi hőségben Alonso a Ferrari hosszú etapos tempójához sem fűz nagy reményeket. „Szerintem a futamon még jobban fogunk küszködni az intenzívebb gumikopás miatt."

Alonso ezért csak abban bízik, hogy az előrejelzéseknek megfelelően vasárnap valóban hűvösebb lesz néhány fokkal, ráadásul egy esős verseny lehetősége is fennáll. „Úgy tűnik, idén versenyképesebbek vagyunk az alacsonyabb hőmérsékletek mellett. A gumijaink – főleg a hátsók – gyorsan elhasználódnak, mert a leszorítóerő hiánya miatt kipörögnek a kerekeink. A hőségben ez még jobban érint minket" - mondta. „Egyelőre nem látszik tisztán, hogy az eső a futam közben, vagy utána fog-e megérkezni. Okosnak kell lennünk, fel kell készülnünk a csapadék érkezésére"

Alonso úgy érzi, megint kihozta a maximumot a Ferrariból Forrás: Ferrari

Alonso a nehézségek ellenére bízik benne, hogy vasárnap ismét erős pontszerző helyen érhet célba. „A Mercedes és a Williams elérhetetlennek tűnik, csakúgy, mint Ausztriában" – vélekedett. „De remélem, hogy az őket követő csoport élére tudunk kerülni. Remélem, sűrű lesz a mezőny a versenyen, és sok előzésre kerül sor. Túl sok meglepetésre viszont nem számítok, mert a FRIC hiánya nem hozott különösebb változást."

Räikkönen csúszkált a friss gumikon

Räikkönen hétvégéje megint rosszul alakul: azok után, hogy az első és a harmadik szabadedzésen is időt veszített műszaki hiba miatt, az időmérőn sem tudta kihozni a legjobbat az autójából. A finn megint azok után érezte rosszabbnak az autója teljesítményét, hogy korábban javuló tendenciát vélt felfedezni.

„Tegnap délutántól kezdve folyamatosan jobbnak éreztem az autómat. A Q1 is elég jól sikerült, de amikor a Q2-ben megkaptam az új szuperlágy gumikat, az autóm folyamatosan csúszkált. A 2-es kanyarban ezért elvesztettem az irányítást az autóm hátulja felett, utána pedig lehetetlen volt összeraknom egy jó kört" – ecsetelte a finn, aki idén csak egyszer, a Brit Nagydíjon indulhatott a 12.-nél rosszabb helyről.

„Nem vagyok elégedett a rajthelyemmel, de remélem, holnap jobban alakul a versenyem. Az időjárás valószínűleg megváltozik, az alacsonyabb hőmérsékletek pedig kedvezhetnek nekünk" – bizakodott.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!