Vágólapra másolva!
Az újítást a vártnál egy héttel korábban, már Hockenheimben be tudták vetni, és nagy reményeket fűznek hozzá. Hamilton és Alonso egyelőre nem foglalkozik azzal, hogy a pletykák szerint a McLaren is érdeklődik irántuk.

A McLaren teljesítménye egy gyengébb időszak után újra javulni kezdett: az elmúlt négy futamot rendre sikerült pontot szerezniük, és Jenson Button csupán 8 tizeddel maradt le a pódiumról a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjon. Button elmondta, a McLaren egyértelműen jó irányba halad a fejlesztéseivel, ráadásul a legújabb alkatrészeit a tervezett idő előtt be tudta vetni. Hockenheimbe például egy radikálisan új első szárnnyal érkeztek, amelyről eredetileg úgy gondolták, hogy csak a jövő heti Magyar Nagydíjon tudják majd használni. A pénteki szabadedzéseken Kevin Magnussen teszteli az új szárnyat, de szombaton Button autójára is felszerelik majd.

„Mindig a lehető leggyorsabban próbáljuk bevetni az újításainkat” – magyarázta Button, aki szerint a McLarennek azért is sietnie kell, mert a konstruktőri bajnokságban nagy csatát vívhatnak a 3. helyért a Force Indiával, a Williamsszel és a Ferrarival. „A Silverstone-ra tervezett fejlesztéseinket már Ausztriába el tudtuk vinni, és ide is hoztunk olyan elemeket, amelyek éppen elkészültek.”

Button szerint muszáj az új hátsó szárnyhoz hasonló, agresszív fejlesztésekkel próbálkozniuk, hiszen csak így lehet esélyük arra, hogy viszonylag sok pontot szerezzenek a következő versenyeken. Az idény elején a leszorítóerő hiánya miatt küszködő MP4-29 egyébként sokat javult a 2009-es világbajnok szerint. „A silverstone-i 4. helyezésünk egyáltalán nem volt rossz eredmény” –mondta. „Igaz, hogy egy Mercedes és egy Williams nem ért célba, de ez hozzátartozik a versenyzéshez. A Ferrarinál gyorsabbak voltunk, amikor az autónkon jobban működő kerekekre váltottunk, ami egyértelműen előrelépést jelent az elmúlt versenyekhez képest.”

Button bizakodva várja a következő versenyeket Forrás: AFP


Alonso még nem gondol a jövőjére

A brit egyébként új versenymérnököt is kapott a Német Nagydíjra, Dave Robson helyett ezentúl Tom Stallarddal fog együtt dolgozni. Bár a McLaren további átszervezéseket is ígért a következő hónapokra, Button a híresztelések ellenére egyelőre nem tart attól, hogy neki is távoznia kell a csapattól. Pedig az istálló állítólag olyan nagynevű versenyzőket környékezett meg, mint Lewis Hamilton vagy Fernando Alonso, akik azonban egyelőre igyekeztek kikerülni az erre irányuló kérdéseket.

Alonso a múlt héten nem vett részt a silverstone-i teszten, helyette a Ferrari maranellói szimulátorában dolgozott. A hírek szerint arra is időt szakított, hogy tárgyaljon a csapatfőnök Marco Mattiaccival és az elnök Luca di Montezemolóval, de Hockenheimben nem volt hajlandó a jövőjéről beszélni. „Minden nap beszélek az elnökkel és Mattiaccival” – mondta. „Július környékén mindig ez történik velem, már 2003 óta – mindenki a szerződésemről, az aláírásokról és a hosszabbításokról kérdezget. Egy csapattal sem tárgyaltam, semmi ilyesmit nem tettem. Most nem ez a prioritás.”

Hamilton nem aggódik

Sajtóértesülések szerint a McLarennek jó esélye lehet arra, hogy lecsapjon Hamiltonra, ha a brit idén nem tudja megszerezni a világbajnoki címet. Rosberg győzelme esetén állítólag nem szívesen maradna a németeknél, ugyanis attól tarthat, hogy az istálló a frissen szerződést hosszabbított csapattársát fogja favorizálni. A Mercedes a héten jelentette be, hogy a bajnokságot vezető Rosberg még évekig a csapatnál marad.

„Én más helyzetben vagyok, mint Nico – az ő szerződése lejárt volna az idény végén, nekem pedig 2015 végéig szól a megállapodásom” – nyilatkozta Hamilton, aki „egész nyugodt” a jövőjét illetően. „Nagyon boldog vagyok a csapatnál, és természetesen majd leülök a főnökeimmel, hogy beszéljünk a jövőmről.”

„Jelenleg nehezen tudom magamat más csapatnál elképzelni, de soha nem tudhatjuk, mit hoz a jövő” – tette hozzá sejtelmesen a brit, aki a második idényét teljesíti a Mercedesnél.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!