Vágólapra másolva!
A japán tudja, hogy a csapatnál történt változások miatt az ő jövője sincs biztonságban. A Saubernél is változások várhatóak, Sutil menedzserét a Caterhamnél látták.

A fennállása egyik legrosszabb idényét teljesítő Caterham néhány héttel ezelőtt új tulajdonosok kezébe került, akik rögtön nagyszabású átszervezésbe kezdtek annak érdekében, hogy a 2010-es debütálása óta a mezőny leggyengébbjei közé tartozó istálló betörjön a középmezőnybe. A Caterham a héten több mint 40 alkalmazottat bocsátott el, és számos pozícióba neveztek ki új szakembereket.

A jelenlegi helyzetben a csapat versenyzői sem érezhetik magukat biztonságban, és közülük is inkább Kamui Kobajasi aggódhat. Marcus Ericsson ugyanis jól fizető szponzorokkal érkezett az istállóhoz, miközben Kobajasit elsősorban a tapasztalata és a küzdőszelleme miatt szerződtette az előző tulajdonos, Tony Fernandes.

A japán pilóta Hockenheimben elmondta, tisztában van vele, hogy bármikor kirakhatják a csapatból. „Ha holnap nem végzek jók munkát, akkor talán már aznap kirúgnak” – nyilatkozta Kobajasi, aki nem lepődne meg, ha egy pénzesebb pilóta váltaná őt a Caterhamnél.

„Attól függ, mire van szükségük” – mondta, amikor arról kérdezték, mekkora esélye van a Caterhamnél maradni. „Tapasztaltabb vagyok, mint a többi versenyző, de nem tudok több pénzt hozni a csapathoz. Nem tehetek mást, mint hogy a munkámra koncentrálok.”

Kobajasi nem tagadja, hogy aggódik a jövője miatt Forrás: AFP


Kobajasi hozzátette, nem lenne túlságosan elkeseredve, ha a pénz miatt kellene távoznia. „Sajnos ilyen a Forma-1” – jelentette ki. A napokban egyébként az új csapatfőnök, Christijan Albers is utalt arra, hogy sor kerülhet pilótaváltásra a Caterhamnél. „A többi vállalathoz hasonlóan mi is folyamatosan kiértékeljük az alkalmazottaink munkáját” – mondta a Formula1.com-nak. „Ez alól a versenyzőink sem kivételek.”

Sutil köthet ki a Caterhamnél

A hírek szerint Kobajasit a jelenleg a Saubernél versenyző Adrian Sutil válthatja, akinek munkájával nem teljesen elégedett a svájci istálló. A német szponzorpénzt is tudna vinni a küszködő istállóhoz, a pletykákat pedig erősíti, hogy Sutil menedzserét, Manfred Zimmermannt nemrég a Caterham motorhome-jában látták.

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn nem akarta a versenyzőket fogni az istálló idei gyenge szereplését, de nem is vette védelmébe őket, amikor Sutil és Esteban Gutiérrez teljesítményéről kérdezték. „Fennállásunk során még soha nem voltunk ilyen rosszak” – nyilatkozta Kaltenborn, miután a Sauber az első kilenc futamon egyetlen pontot sem tudott szerezni. „Számomra ez elfogadhatatlan. Nem vagyok elégedett a csapatom teljesítményével.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!