Vágólapra másolva!
Az ausztrál reméli, hogy a Mercedes is mindent kihozott az autójából a Német Nagydíj pénteki szabadedzésén. Vettel szerint csökkent a Red Bull lemaradása a Mercedes mögött, de a Ferrarival és a Williamsszel is harcolniuk kell.

A Red Bull a Német Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén a szokásosnál közelebb került a Mercedeshez, Daniel Ricciardo hátránya mindössze 1 tized volt az élen végző Lewis Hamiltonhoz képest. Az edzést a 3. helyen záró ausztrál ennek ellenére nem biztos benne, hogy a hétvége hátralévő részében is felvehetik a versenyt a németekkel. A Red Bull ugyanis a pénteki edzések többségén nem szokta teljesen kiaknázni az autójában rejlő lehetőségeket, Hockenheimben viszont Ricciardo szerint nem maradt több tempó az RB10-ben.

„A többi pénteki napunkkal ellentétben most nem hiszem, hogy további fél másodperces javulás van az autónkban” – nyilatkozta az ausztrál, aki a délelőtti edzést a 4. helyen zárta. „Ma nagyjából mindent kihoztunk belőle – meglátjuk, ez mire lesz elég.”

„Talán az segíthet majd nekünk, ha holnapra javul a pálya állapota. Ettől eltekintve viszont úgy gondolom, hogy a ma látott tempónk jól tükrözi a teljesítményünket” – tette hozzá Ricciardo, aki ennek ellenére még nem szeretné feladni az első pozíciókért folytatott küzdelmet. „Remélhetőleg a Mercedes is a legjobb formáját mutatta ma – ezt azt jelentené, hogy felvehetjük velük a versenyt.”

Ricciardo nem tudja, mire lesz elég a Red Bull tempója Forrás: AFP


Vettel bizakodik

A bajnokság harmadik helyezettje azért sem akarja elbízni magát, mert „korábban is előfordult, hogy a Mercedesek az időmérőn hirtelen fél másodpercet javultak”. Csapattársa, Sebastian Vettel annak ellenére is optimistábban nyilatkozott, hogy délután Ricciardótól is 8 tizedet kapva csak a 8. helyen végzett. „Szerintem kicsit közelebb kerültünk a Mercedesekhez, mint az előző versenyeken, ugyanakkor a Ferrarival és a Williamsszel is szoros csatára számíthatunk” – vélekedett.

Abban mindegyik versenyző egyetértett, hogy a speciális interlink felfüggesztés, a FRIC betiltása nem igazán befolyásolta a Red Bull teljesítményét. „Nálunk nincs nagy különbség” – mondta Vettel. „A többiek teljesítményét talán jobban befolyásolja, de én egyelőre nem tapasztaltam ilyesmit.”

„Inkább csak annyi történt, hogy kicsit jobban érezzük a bukkanókat és a rázóköveket” – árulta el Ricciardo. „Az autó balanszát és viselkedését azonban nem befolyásolja túlságosan.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!