Vágólapra másolva!
Lauda állítja, a Mercedes hagyja a pilótáit a határokig elmenni, nem szólnak bele a versenyzőik fej-fej melletti küzdelmébe.

A 2014-es szezon első kilenc versenyéből nyolcat a Mercedes pilótái, Nico Rosberg és Lewis Hamilton nyertek. Meggyőző fölényük tudatában elég csak egymásra figyelniük, más csapatok legfeljebb szélsőséges esetben (mint például a kanadai kettős fékhiba) képesek velük felvenni a versenyt.

Niki Lauda, a Mercedes ügyvezetői jogkör nélküli igazgatója az Autosportnak elmondta, hazai győzelme lökést adhat Hamiltonnak, már csak azért is, mert a hátrányát legutóbb 4 pontra faragta le.

„Minden kezdődik elölről, ahogyan Lewis kanadai kiesése előtt volt" – mondta. „Mostantól az utolsó pillanatig olyan keményen fognak küzdeni a bajnoki címért, hogy azt el sem hinnék. Ezzel még sok fejfájást okoznak majd nekem."

Hamilton megtáltosodhat a hazai győzelmétől Forrás: Daimler

Az osztrák szakember ígéri, a Mercedes továbbra sem alkalmaz csapatsorrendet a pilótái között. „Nem fogunk beleszólni a küzdelmükbe, ez nagyon fontos. A kezdetektől fogva így tettünk, miért kellene változtatnunk rajta?" – kérdezte.

Lauda szerint Rosberg jobban teljesít, mint korábban, amit a csapat a napokban szerződésének meghosszabbításával hálált meg. „Lewis a szezon kezdete óta jó formában, stabilan versenyez, Nicóról pedig azt kell mondanom, hogy fejlődött" – mondta. „Nicónak minden bejött, Lewis viszont egy hajszállal hátraesett" – tette hozzá.

A veterán pilóta szerint aggodalomra nincs ok, mert természetes, hogy időnként Hamiltonnak is vannak nehezebb időszakai. „Mindenkinek lehetnek hullámhegyei és hullámvölgyei. Nézzék csak meg Vettelt, aki négyszeres világbajnok, mégis nyolc verseny óta szenved. Ha van valaki tényleg mélyen, az éppen Vettel" – vélte. „Lewis most visszatért a játszmába, ezért az előttünk álló futamok érdekesek lesznek."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!