Vágólapra másolva!
Úgy véli, hogy csapattársa eredményei hamarosan javulni fognak, és ebből mindketten profitálhatnak majd.

Daniel Ricciardo továbbra is vezet a Red Bull háziversenyében Sebastian Vettel ellen. Eddig 28-cal több pontot gyűjtött nála, és kilenc időmérőből haton legyőzte őt. A csapat új pilótája azonban fogadni merne rá, hogy négyszeres világbajnok csapattársának kálváriája hamarosan véget ér.

"Nem tudom, hogy a 'fejlődni' vagy a 'javulni' igét kellene-e használnom, de biztos vagyok benne, hogy formába újra fog lendülni" - közölte a héten rendezett silverstone-i teszten Ricciardo. "Kíváncsi vagyok, hogy mi rejlik még benne, mert a versengés által mindketten többet hoznánk ki magunkból."

Szerinte Vettel "Németországban motiváltabb lesz, mint valaha, szóval jó csata várható" közöttük. Ricciardo a harmadik helyet foglalja el a tabellán a Mercedes párosa mögött, míg csapattársa a hatodikat. A német versenyző elsősorban a féktávokon és a kanyarok bejáratánál küszködik az RB10-zel.

Ricciardo biztos benne, hogy Vettel magára talál Forrás: Red Bull

A 4,574 kilométer hosszú hockenheimi aszfaltcsíkon, ahol a jövő hétvégén a következő futamot rendezik, az esélyek nem a Red Bull mellett szólnak. "Van néhány hosszabb egyenes, ami papíron nem jelenti azt, hogy ez a pálya illik a leginkább hozzánk" - mondta Ricciardo. "A harmadik szektor jó lehet számunkra, de az első kettőben szerintem veszíteni fogunk némi időt. Úgy gondolom, Budapesten optimistábbak lehetünk majd."

"Folyamatosan igyekszünk javulni, de nem nyerhetünk tucatnyi lóerőt egyik napról a másikra. A fejlesztéseink ennél szerényebb mértékűek lesznek."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!