Vágólapra másolva!
A brit szerint a Monacóban felnőtt csapattársa nem igazán tekintheti hazai versenyének a hockenheimi futamot, de elismeri, jó érzés lenne legyőzni őt a szurkolói előtt. Az önbizalma miatt szüksége volt a silverstone-i győzelemre.

Miután Lewis Hamilton pályafutása során másodszor is megnyerte hazai versenyét, a Brit Nagydíjat, most Nico Rosberg készül arra, hogy jövő hétvégén győzelmet arasson a német szurkolók előtt Hockenheimben. Ez az elmúlt években még nem sikerült neki, ezért többször is kijelentette, idén mindenképpen szeretne diadalmaskodni a hazai futamán.

Hamilton szerint azonban túlzás, hogy csapattársa a hazai versenyének nevezi a Német Nagydíjat, hiszen Rosberg soha nem élt huzamosabb ideig Németországban. Bár a német anyától és finn apától származó Rosberg Wiesbadenben született, gyerekkorától kezdve Monacóban élt, és most is a hercegséget tekinti otthonának.

„Őszintén szólva Nico soha nem élt Németországban, ezért nem igazán nevezheti hazai versenyének a Német Nagydíjat”- jegyezte meg csipkelődve Hamilton, aki Rosberg hétvégi kiesésének köszönhetően 4 pontra csökkentette a hátrányát a világbajnokságban. „Amikor még gokartokkal versenyeztünk, ő a rajtrácson soha nem állt a német zászlót tartó lány mellé. Mindig a monacói zászló mellett állt.”

Hamilton megint odaszúrt egyet Rosbergnek Forrás: AFP


Hamilton azonban tisztában van vele, hogy a német színekben versenyző Rosbergnek sokan szorítanak majd Hockenheimben, de ez csak még jobban ösztönzi őt csapattársa legyőzésére. „Tudom, hogy Monacóban nőtt fel, és most is ott van az otthona” – mondta. „Ő egyszerre német, finn és monacói, ezért Monacóban és Németországban mindig sok rajongója van. Mindig jó érzés azonban a hazai pályájukon legyőzni a többieket.”

A 2008-as világbajnok egyébként úgy véli, Rosberget nem fogják annyira segíteni a szurkolók, mint őt a Brit Nagydíjon. "Hiába lesz ez Nico hazai versenye, még az egynyolcadnyi részét sem fogja megkapni annak a támogatásnak, amit mi, britek kapunk itt" - jjelentette ki még Silverstone-ban. "Ebből a szempontból tehát nem aggódom."

A brit a silverstone-i futam után elmondta, sajnálta Rosberg kiesését, hiszen kerék-kerék elleni csatában szerette volna legyőzni a csapattársát. Úgy érzi, ez sikerülhetett volna, hiába vezette a német a rajttól kezdve a versenyt. „A verseny végére biztosan utolértem volna, és támadásban elég jó vagyok. Úgy gondolom, megpróbálkozhattam volna egy manőverrel, és a közepes gumikon nekem lett volna nagyobb esélyem” – magyarázta Hamilton, aki a csapattársáétól eltérő gumistratégiával teljesítette a versenyt.

Hamilton „hálás” volt azért, hogy a szombati időmérős bakija után is kapott esélyt a győzelemre, hiszen a 6. rajthely után nem igazán reménykedett ebben. Azt állítja, tanult a kvalifikáción elkövetett taktikai hibából. „A jövőben nem számít majd, ha esik az eső, vagy bármi ilyesmi történik – gondoskodom róla, hogy végig keményen hajtsak majd. Persze eddig is elég tapasztalt voltam ahhoz, hogy tudjam, így kell tennem, de az ember néha olyan hibát is elkövet, amit egyébként elkerülhetne.”

Hamilton elmondta, „óriási szüksége” volt a silverstone-i győzelemre, és nem csak a pontverseny miatt. „Ez a verseny helyreállította az önbizalmamat” – árulta el a brit, aki szerint Rosberg váltóhibája még nem egyenlítette ki kettejük balszerencséjét, bár továbbra sem kíván újabb műszaki hibákat csapattársának. „Én kétszer jártam így, ő egyszer, ezért nem vagyunk ugyanabban a helyzetben. De remélem, hogy sikerül kijavítanunk a hibákat, és a jövőben egyik autónkon sem jelentkeznek hasonló problémák.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!