Vágólapra másolva!
Pályafutása 15. Brit Nagydíján sem tudott felállni a pódiumra, szerinte egy kör hiányzott a 3. helyhez. Örül, hogy a McLaren az autójuknak nem kedvező pályán is jól teljesített.

Jenson Buttont mindössze 8 tizedmásodperc választotta el attól, hogy dobogóra állhasson a Brit Nagydíjon, de az előző 14 hazai versenyéhez hasonlóan ez idén sem sikerült neki. Button a kaotikus időmérő edzés után a 3. helyről indulhatott, de a futam előtt még nem reménykedett a dobogós helyezésben, hiszen a McLarennek elméletileg nem feküdt a gyors kanyarokkal teli silverstone-i pálya. Egykiállásos stratégiájának és Nico Rosberg balszerencséjének köszönhetően azonban mégis közel került a pódiumhoz, ezért kicsit csalódottan is nyilatkozott a 4. helyéről.

„Pedig ez egy tökéletes dobogó lett volna, hiszen Lewis (Hamiltonnal) együtt állhattunk volna ott a hazai versenyünkön” – mondta a brit, aki az utolsó körre érte utol a gumijaival küszködő Daniel Ricciardót. „A következő körben könnyebb dolgom lett volna, mert használhattam volna a DRS-t. Mindenképpen megpróbálkoztam volna az előzéssel.”

Button ennek ellenére igyekezett a pozitívumokat kiemelni a verseny után. „Majdnem megvertünk két Red Bullt és egy Ferrarit, ez egyértelműen előrelépés. Nem gondoltuk volna, hogy jók leszünk ezen a pályán, sőt kifejezetten rossz teljesítményre számítottunk” – ismerte el. „Ez a pálya mumusnak számított, ezért természetesen jó eredmény a negyedik hely. Ha viszont ilyen közel kerülök a dobogóhoz, ráadásul a hazai versenyemen, akkor nyilvánvalóan csalódott vagyok.”

Button örül, hogy sikerült legyőznie egy Ferrarit és egy Red Bullt Forrás: AFP


A brit szerint a McLaren jó irányba halad a fejlesztéseivel, de még rengeteg munka vár rájuk. „Ma is úgy győzött le minket egy Williams, hogy mögülünk rajtolt” – utalt Bottasra. „Jó volt a taktikánk, és az időmérő is segített, de a nyers tempó tekintetében még van mit javulnunk.”

Csapattársa, Kevin Magnussen a 7. helyen ért célba, pedig a rajt után még ő is a mezőny elejében autózott. „Rendben volt a versenyem – a közepes gumikon kicsit küszködtünk, de a keményeken sokkal jobb volt a tempónk” – magyarázta. „Ettől függetlenül mindig bosszantó, ha hátracsúszok néhány helyet, és ma is ez történt. Egy jó rajt után a harmadik helyen álltam, de utána nem tudtam magam mögött tartani a Ferrarit és a Red Bullt.”

„Viszonylag elégedettek lehetünk a 7. hellyel, de igazából Jenson eredményének örülök, aki egy remek 4. helyet szerzett a csapatnak” – tette hozzá. „Futamról futamra javulunk, de ez a többiekre is igaz – törekednünk kell rá, hogy a riválisainknál gyorsabb ütemben fejlődjünk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!