Vágólapra másolva!
Meglepte, milyen gyors volt az autója a Brit Nagydíjon. A finn szerint a Williams futamról futamra erősebb, de nehéz lesz az élmezőnyben maradni.

Annak ellenére, hogy a Williams időmérő edzése katasztrofálisan alakult Silverstone-ban, Valtteri Bottas a Brit Nagydíjon még előrébb tudott végezni, mint az első dobogós helyezését eredményező osztrák futamon. A második helyéhez persze szükség volt az élen álló Nico Rosberg kiesése is, de a finn így is „hihetetlennek” nevezte, hogy a 14. rajtkockából indulva a pódiumon tudott végezni.

Bottas a verseny első felében bátor előzésekkel tört egyre előrébb, majd az egykiállásos stratégiája is hozzásegítette a jó eredményhez. A futam után elmondta, ő maga is meglepődött rajta, hogy milyen hamar az élmezőnyben találta magát. „Tudtuk, hogy ez szórakoztató verseny lesz. Tisztában voltunk vele, hogy gyors az autónk, de minket is meglepett, hogy milyen jó volt a tempónk. Az első etapban kicsit kockáztatnunk is kellett, de sikerült átverekednem magam a mezőnyön” – mondta a finn, aki a csalódást keltő időmérő után legfeljebb pontszerző helyezésben reménykedett.

„Azt hittük, hogy a Red Bull egy kicsit gyorsabb lesz nálunk ezen a pályán, és a Ferrari versenytempója is közel lesz a miénkhez” – magyarázta. „Arra számítottunk, hogy ilyen rossz rajthelyről még az erős pontszerző helyekre is nehéz lesz odaférni. Az eszembe sem jutott, hogy dobogós is lehetek.”

Bottas szép előzéseket mutatott be a verseny elején Forrás: AFP


Bottas szerint Silverstone-ban „öröm volt vezetni” a Williamst, és futamról futamra erősebbnek érzi az autóját. „Jobbak vagyunk, mint az első néhány versenyen. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű az élmezőnyben maradnunk, hiszen a Red Bull és a Ferrari is folyamatosan fejlődik, de jelenleg teljesen elégedettek lehetünk a csapat munkájával.”

Felipe Massa versenye balszerencsésen alakult, már az első körben nekiütközött Kimi Räikkönen balesetet szenvedett autójának, ami miatt fel kellett adnia a versenyt. A brazilt különösen érzékenyen érintette a kiesés, hiszen pályafutása 200. F1-es futamát szerette volna jó eredménnyel zárni. „Rosszul rajtoltam, de utána fel tudtam zárkózni, és az első kanyarokban megelőztem néhány autót” – nyilatkozta. „Nagyon jónak éreztem az autómat, szerintem képes lettem volna hasonló tempóra, mint Valtteri.”

Egyetért Massával a Williams teljesítményért felelős mérnöke, Rob Smedley is, aki „nagyon büszke” a csapat munkájára. „Nagyon gyors volt az autónk, szerintem mindkét versenyzőnk felállhatott volna a dobogóra” – mondta. „Valtteri hihetetlen versenyzést mutatott be, ennél többet nem is kérhetnénk egy pilótától.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!