Vágólapra másolva!
Cyril Abiteboul a várakozásoknak megfelelően csatlakozott a Renault motorfejlesztései programjához. A franciák sportprogramját irányító Jean-Michel Jalinier viszont távozik.

A Renault csütörtök délelőtt bejelentette, hogy a Caterham korábbi főnöke, Cyril Abiteboul két év után újra csatlakozik a francia gyártó motorfejlesztési programjához. A Caterham szerdán közölte, hogy az istálló tulajdonosváltása miatt Abiteboul helyét a korábbi Forma-1-es versenyző, Christijan Albers fogja átvenni a csapat élén. Már ekkor sejthető volt, hogy Abiteboul visszatér korábbi munkaadójához, a Renault-hoz, amely átszervezések útján próbálja hatékonyabbá tenni az F1-es motorprogramját.

Abiteboul korábban 2001 és 2012 között dolgozott a Renault-nál. 2007-től már vezető pozíciókban tevékenykedett, mielőtt 2012 szeptemberében felkérték a franciák motorjait használó Caterham ügyvezetői igazgatói posztjára. A csapatnál reményeivel ellentétben nem tudott fejlődést elérni, sőt romlott is a teljesítményük: 2013-ban a konstruktőri tabella utolsó helyén végeztek, és idén is ez a sors fenyegeti őket.

A Renault továbbá azt is bejelentette, hogy a sportprogramjukat az elmúlt években irányító Jean-Michel Jalinier nyugdíjba vonul, a helyét pedig Jérome Stoll veszi át. A Renault-nál 1980 óta dolgozó Stoll eddig a teljesítményért felelős igazgatóként dolgozott a franciáknál, valamint a vállalat értékesítési és marketing részlegét is ő irányította. Korábbi szerepköreit egyébként az új feladatai mellett is megtartja majd.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!