Vágólapra másolva!
A brit szerint nem csak neki, hanem az egész istállónak keményebben kell dolgoznia. Boullier elismerte, hogy más versenyzőket is megkörnyékezett.

Egyre inkább veszélybe kerül Jenson Button jövője a McLarennél: a britnek még nincs szerződése a következő idényre, és a csapat nemrég elismerte, hogy nem ragaszkodnak a megtartásához. Ron Dennis pár napja felszólította Buttont, hogy keményebben küzdjön a versenyeken, hiszen gyakran fiatal csapattársa, Kevin Magnussen is megszorongatja őt.

Button azonban úgy érzi, nem rajta múlik, hogy a csapat a vártnál gyengébb eredményekkel kezdte a 2014-es idényt. „Szerintem mindenkinek keményebben kell küzdenie, ez az egész csapatra igaz” – mondta a Daily Mailnek, amikor Dennis nyilatkozatáról kérdezték. „Mindannyian keményen dolgozunk, de ahhoz, hogy visszatérjünk az élre, a menedzsmenttől kezdve minden szinten jobban kell teljesítenünk. Remélhetőleg a csapat összes tagja erre törekszik – én biztosan.”

Elképzelhető, hogy a 34 éves Button jövőre kikerül a Forma-1-ből Forrás: McLaren

Button abban bízik, hogy a jövőre érkező Honda motorokkal a McLaren ütőképesebb lesz, de a csapatot irányító Eric Boullier szerint nem szabad kizárólag a hajtáslánctól várni a megváltást. „Mindennek tökéletesen kell működnie” – jelentette ki a francia. „A lehető legütősebb csapatot kell összeraknunk: a legjobb versenyzőkkel, a legjobb szakértőkkel, a legjobb mérnökökkel kell dolgoznunk, minden területen a legjobbra kell törekednünk. Csak ekkor lehetünk sikeresek.”

Miután az utóbbi időben Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és Fernando Alonso nevét is összefüggésbe hozták a McLarennel, Boullier elismerte, hogy a McLaren nyitott egy új versenyző szerződtetése felé. „Igen, beszéltem néhány pilótával” – mondta. „Egyelőre azonban még csak felmérjük a terepet – ahogy korábban is mondtam, a lehető legjobb csomagot kell összehoznunk.”