Vágólapra másolva!
Szerdán megerősítették, hogy az alapító, Tony Fernandes eladta az istállót egy svájci/közel-keleti befektetőcsoportnak. A csapat főnöke az egykori versenyző, Christijan Albers, a tanácsadója Colin Kolles lesz. A néven egyelőre nem változtatnak.

Továbbra is Caterham F1 Team néven, de új tulajdonosi háttérrel versenyez tovább a malajziai üzletember, Tony Fernandes által alapított istálló, amelyről szerdán közleményben erősítették meg, hogy felvásárolta egy svájci/közel-keleti konzorcium. Bár a vevők pontos kilétét nem fedték fel, annyit elárultak, hogy a korábban a Force India jogelődjét, a Midlandet illetve Spykert, valamint a már megszűnt HRT-t irányító Colin Kolles a tanácsadójuk. Róla úgy hírlett, hogy egy új román alakulattal, a Forza Rossával tér vissza.

A közlemény szerint „a változások azonnal életbe lépnek", de amellett, hogy a csapat nevét megtartják, „a belátható jövőben" a leafieldi főhadiszálláson is maradnak. Az alakulat irányítását ugyanakkor a várhatóan a Renault motorfejlesztési programjához átigazoló Cyril Abiteboultól a mindössze 35 éves, holland Christijan Albers veszi át.

Ő 2005 és 2007 között versenyzőként a Minardival, a Midlanddel és a Spykerrel 46 nagydíjon állt rajthoz, a legjobb eredménye a Michelin-botrány által fémjelzett 2005-ös USA Nagydíjon elért 5. helyezés volt. Később a DTM-ben, majd a Le Mans-i 24 óráson is indult. A segítője a Caterham élén Manfredi Ravetto lesz.

A Caterham még sohasem szerzett pontot Forrás: Caterham

A Forma-1-hez eredetileg Lotus néven csatlakozó istálló Kamui Kobajasival és Marcus Ericssonnal a volánnál jelenleg utolsó a konstruktőri összetettben, több mint öt éve tartó története során még pontot sem szerzett. Ez közvetlen riválisának, a szintén 2010-ben alapított Marussiának is csak az idei Monacói Nagydíjon sikerült először. Albers azt mondta, hogy noha tisztában van a kihívás nehézségeivel, még az idén vissza akarja szerezni tőlük a 10. helyet. „Nagyon elkötelezettek vagyunk a csapat jövője mellett, és gondoskodni fogunk arról, hogy az erőforrásaink adottak legyenek a növekedéshez" – jelentette ki.

Ugyanakkor Bernie Ecclestone épp tegnap nyilatkozott lesújtóan a Caterhamhez hasonló kis csapatokról, azt állítva, hogy nem lenne kár értük, ha eltűnnének, és helyettük a nagyok három autót indítanának inkább.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!