Vágólapra másolva!
Az indiai istállót öt év után elhagyó rutinos német versenyző elmondta, örül korábbi csapata jó eredményeinek, és a Sauber gyenge szereplése ellenére nem érzi úgy, hogy rosszul döntött, amikor távozott tőlük.

Adrian Sutil az idén csatlakozott a Sauberhez, ám hiába a szezon előtti bizakodás, eredményeik egyelőre elmaradnak a várttól. Korábbi alakulata, a Force India jelenleg 4. a konstruktőrök bajnokságában, miközben a patinás svájci alakulat pont nélkül áll a 10. helyen, csupán jobb helyezéseiknek köszönhetően megelőzve a sereghajtó Caterhamet.

„Csodálatos éveket töltöttem a Force Indiánál, de szükségem volt egy váltásra, ezért a Sauberhez igazoltam" – válaszolta az Autosport kérdésére, frusztrált-e korábbi csapata jó eredményeit látva.

„Egy fejezet számomra lezárult, és boldoggá tesz, hogy látom a sikerüket. Sokat próbáltam tenni értük, részben talán emiatt is tartanak most ott, ahol – mondta a 31 éves pilóta.

Arra a kérdésre, megbánta-e az egyelőre visszalépésnek tűnő váltást, egyértelmű nemmel válaszolt: „Nem vágyom vissza, és nem érzem gondnak, hogy nem vagyok ott. Örülök a sikerüknek."

„Az élet megy tovább – új hely, új kihívás, semmi sajnálkozás. Persze nagyszerű lenne a jövőben jelenlegi csapatommal is olyan eredményekért küzdeni, mint a Force India" – tette hozzá a német, aki a Sauber idei első pontjaira hajt. Idei legjobb helyezése a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon elért 11. hely.

Sutil nem bánja, hogy előző csapata jobban teljesít Forrás: AFP

A Sauber mélyrepülése miatt Monisha Kaltenborn sem aggódik. A mezőny két női csapatvezetőjének egyike annak ellenére magabiztosan tekint a jövőbe, hogy jelenleg a Marussia is megelőzi őket az összetettben, köszönhetően Jules Bianchi monacói 9. helyének. „Biztos vagyok benne, hogy fogunk pontokat szerezni. Még akkor is, ha nagyra tartjuk a többi istállót, hiszen sokat kell tenni még azért is, hogy valaki a tizenegy résztvevő egyike lehessen."

Az orosz istállóról is elismerően nyilatkozott: „Nem számít, mióta vannak itt, és mit értek el eddig. Úgy gondolom, folyton szemmel kell tartani a többieket, hogy biztosak lehessünk benne, nem érnek minket meglepetések" – mondta a svájci alakulat vezetője crash.netnek.

Esteban Gutiérrez a Monacói Nagydíjon már a 8. helyen haladt, amikor a Rascasse korlátjának ütközött. A fiatal mexikói az elszalasztott esély után is talált pozitívumokat az esetben. „Hatalmas lehetőség volt a monacói, ugyanakkor nagyon fontos is a számunkra, hiszen motivál minket" – jegyezte meg.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!