Vágólapra másolva!
A McLaren vezére azt akarja, hogy Button jobban küzdjön, és minden alkalommal győzze le újonc csapattársát.

Lehet, hogy Jenson Button az utolsó szezonját tölti a McLarennél, amelynél 2010 óta versenyez. A 34 éves brit versenyző teljesítménye ugyan nem esett vissza látványosan, de az év végén lejáró szerződésének meghosszabbításáról egyelőre nem tárgyal a csapattal, és Eric Boullier sem fogalmazott úgy, hogy a wokingiak ragaszkodnának Button megtartásához.

"Több lehetőség áll a rendelkezésünkre, ezért nem kell sietve döntenünk a pilótapárosunkról. Minden elképzelhető stratégiai opciót fontolóra veszünk" - mondta a múlt héten. A McLarent irányító Ron Dennis ugyanakkor nem tagadja, hogy harcosabb hozzáállást vár el Buttontól, aki egyelőre a tabella 8. helyén áll 34 pontjával.

"Akarom-e, hogy keményebben küzdjön? Természetesen igen. Jól megfizetett versenyző, s bár valóban nem a legjobb autót adjuk alá, hoznia kell a legjobbját, Kevin (Magnusennek) pedig minél inkább meg kell nehezítenie a feladatát" - nyilatkozta Dennis a Sky-nak.

Jenson Button az ötödik idényét tölti a McLarennél Forrás: McLaren

Az újonc dán pilóta eddig 29 pontot gyűjtött, és kétszer sikerült rutinos csapattársa előtt célba érnie. "Biztos vagyok benne, hogy Kevin ébresztőt jelent Jenson számára. Bizonyos szemszögből mondhatnánk, hogy 'kiváló döntést hoztunk Kevinnel', másképp nézve azonban azt mondhatjuk, hogy 'gyerünk már, Jenson, világbajnok voltál, és képesnek kellene lenned arra, hogy folyamatosan legyőzd a csapattársad'" - mondta Dennis.

A McLarenről azt pletykálják, hogy 2015-re, a Honda erőforrásaira váltás évében mindenképpen szeretne leigazolni egy sztárpilótát, ami akár Lewis Hamilton visszatérését is jelentheti.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!