Vágólapra másolva!
Christian Horner tudja, hogy a Mercedes a favorit, de bízik benne, hogy csapata képes lesz megizzasztani őket a Brit Nagydíjon. A Mercedest irányító Toto Wolff nem akarja, hogy a bajnokságot vezető istállónál lankadjon a figyelem.

Az előző öt Brit Nagydíjból hármon a Red Bull diadalmaskodott, de idén egyértelműen a Mercedes vág neki esélyesként a silverstone-i versenyhétvégének. A bajnokságot vezető istálló eddig mindegyik pályát uralta, és Montreal kivételével - ahol autóit műszaki hibák sújtották - mindegyik helyszínről győzelemmel távozott.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke reméli, hogy vetélytársuknak Silverstone-ban legalább keményen meg kell küzdenie a sikerért. "A Mercedesnek jelenleg hatalmas előnye van, ezért kemény dió legyőzni őket" - mondta. "Amint azonban Montrealban is láthattuk, bármi megtörténhet, mi pedig keményen fogunk hajtani. A Renault is intenzíven foglalkozik a saját feladataival, és reméljük, hogy megfuttathatjuk a Mercedest a pénzükért." Ez annak fényében kicsit merész célnak tűnik, hogy az előző futamon, Ausztriában a Red Bull az idei leggyengébb versenyét zárta.

A Red Bullnak Spielbergben be kellett érnie 4 ponttal Forrás: Red Bull

Ausztriában a Williams párosa a táv nagy részében közelről üldözte a Mercedeseket, sőt, a rajt után még előttük is haladtak, amire Toto Wolff ébresztőként tekint. "Ez bizonyítja, hogy mennyire fontos száz százalékig összeszedettnek lenni. Nem engedhetünk meg malőröket, ha el akarjuk érni a kitűzött céljainkat, hiszen mindig akad valaki, aki arra vár, hogy megbüntessen a hibáinkért" - figyelmeztetett a Mercedes csapatfőnöke.

2013-ban a bajnokságot jelenleg vezető Nico Rosberg győzött a Brit Nagydíjon, amely a sok szétrobbanó gumi miatt maradt emlékezetes.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!