Vágólapra másolva!
A Red Bull korábbi kulcsembere már szeptemberben megkezdi a munkát Wokingban, ezért Ron Dennis biztos benne, hogy jövőre nem lesz gondjuk az aerodinamikával. A gyenge eredmények ellenére 2014-ben is az utolsó futamig harcolnak majd.

Kiderült, hogy a Red Bull aerodinamikai részlegének korábbi vezetője, Peter Prodromou már idén szeptemberben megkezdi a munkát új csapatánál, a McLarennél, ami Ron Dennis szerint óriási előnyt jelent majd a 2015-ös idényre. A McLaren még 2013-ban igazolta le Prodromou-t, azonban sokáig kétséges volt, hogy a Red Bull mikor engedi el a velük 2015-ig szerződésben álló mérnököt. Korábban a McLaren is arra számított, hogy a következő idény elejéig várniuk kell a britre, ezért Dennis megkönnyebbülten vette tudomásul Prodromou korai érkezését.

A McLaren első embere biztos benne, hogy az Adrian Newey jobbkezének tartott Prodromou munkája nagy javulást eredményez majd a gyengélkedő istálló formájában. „Peter Prodromou szeptemberi érkezése óriási lépést jelent majd” – mondta Dennis. „Megerősíti és felélénkíti az aerocsapatunkat, ezért nem is aggódom amiatt, hogy jövőre gondunk lenne az aerodinamikai teljesítményünkkel.”

A McLaren csak a 6. helyen áll a konstruktőri bajnokságban Forrás: AFP

Dennis különösen örül annak, hogy Prodromou érkezése egybeesik az új motorszállítójuk, a Honda visszatérésével. A brit tisztában van vele, hogy a McLaren nagy feladatra vállalkozik, ha már jövőre versenyképes szeretne lenni a japánok motorjaival, de a két vállalat közös múltjára alapozva biztos a sikerben. „A Hondával nagyon gyorsan kell majd tanulnunk, de korábban öt évig használtuk a motorjaikat, és a versenyek felét megnyertük” – utalt Dennis az 1988 és 1992 közötti időszakra, amikor a McLaren-Honda zsinórban négy világbajnokságot nyert. „Nem aggódom amiatt, hogy újra sikeresek leszünk-e a Hondával, bár az elején biztosan nehéz dolgunk lesz.”

Noha a McLaren idei teljesítménye alulmúlja az előzetes várakozásokat, Dennis kizárta azt a lehetőséget, hogy a csapat a jövő évi felkészülés érdekében korábban leállna az idei fejlesztésekkel. „Mi soha nem teszünk ilyet. Az utolsó nagydíjig harcolunk majd, hiszen ilyen a csapatunk természete. Nem kell leírnunk az idei évet” – mondta a brit, aki szerint azért is rendkívül fontos, hogy ne álljanak le a munkával, mert az idei fejlesztésekből jövőre is hasznot húzhatnak. „A következő néhány évben viszonylag stabilak maradnak a szabályok, ezért fontos, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsunk. Nincs lehetőség arra, hogy szüneteket tartsunk, folyamatosan fejlesztenünk kell.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!