Vágólapra másolva!
Állítólag máris a spanyol szerződéshosszabbításán dolgoznak, de a csapat tagadta a híreszteléseket. Mattiacci stratégiát dolgozott ki a Ferrari feltámasztására.

Német és spanyol lapértesülések szerint a Ferrari máris a szerződéshosszabbításról próbálja meggyőzni Fernando Alonsót, akinek jelenlegi megállapodása a 2016-os idény végéig szól. A híresztelések szerint az istálló attól tart, hogy elveszíti a kétszeres világbajnokot, aki a csapat gyenge formája miatt a távozáson gondolkozhat.

Alonso nevét egyre gyakrabban hozzák összefüggésbe a McLarennel, amely a következő években Honda motorral szeretne visszatérni az élre. Bár a spanyol egy konfliktusokkal teli idényt már eltöltött a McLarennél, a hírek szerint Ron Dennis hajlandó lenne szemet hunyni a 2007-es nézeteltéréseik felett, hiszen mindenképpen egy élvonalbeli versenyzővel képzeli el a csapat feltámadását. A McLaren állítólag Jenson Button teljesítményével sem teljesen elégedett, és bizonytalan, hogy meghosszabbítják-e az idei év végén lejáró szerződését.

A Ferrari egyik bennfentese azonban a spanyol AS-nek nyilatkozva elmondta, az istálló egyelőre nem Alonso megtartásán fáradozik. „Nem sürgős számunkra, hogy hosszabbítsunk Fernandóval” – mondta. „2016-ig szerződésünk van vele, ezért most csak arra koncentrálunk, hogy javítsunk az autónkon.”

Villeneuve szerint Alonso belefáradt az eredménytelenségbe Forrás: AFP

Az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve szerint azonban a csapat komolyan tarthat attól, hogy Alonso idő előtt elhagyja őket. A spanyol az ötödik idényét tölti a Ferrarinál, de világbajnoki címet még nem tudott nyerni, bár háromszor is a 2. helyen végzett Sebastian Vettel mögött. „Szerintem Fernando belefáradt abba, hogy a semmiért dolgozik” – nyilatkozta Villeneuve az Omnicorse-nak. „Látszik, hogy már nem versenyez akkora örömmel, mint két évvel ezelőtt. Akkor a vállán cipelte a csapatot, de tavaly feladta a küzdelmet.”

Villeneuve szerint Alonsónak „már nincs ereje ahhoz, hogy egyedül húzza maga után a csapatot”, de ha mégis a Ferrarinál marad, hamarosan talán sikerekben lehet része. „Már kezd látszódni James Allison munkájának eredménye” – mondta a kanadai a Ferrari technikai igazgatójáról, aki tavaly csatlakozott az istállóhoz. „Szerintem jövőre egy jobb Ferrarit látunk majd – ha Fernando képes lesz türelmesen várni arra, hogy learathassa a babérokat.”

A mielőbbi fejlődésben reménykedik a Ferrari új csapatfőnöke, Marco Mattiacci is, aki a Kínai Nagydíj után váltotta Stefano Domenicalit az istálló élén. Az olasz azt állítja, az első hónapok után most már tisztábban látja, mit kell tennie a Ferrari feltámasztásáért, és a terveit már a csapattagokkal is ismertette. „A kanadai verseny után fontosnak éreztem, hogy összegyűljünk, és tisztázzunk néhány dolgot. Meg akartam értetni velük, hogy van egy világos tervünk, amely mentén haladni szeretnénk” – magyarázta.

„Megértettük, mik a gyengeségeink, és a vezetőségünk már dolgozik rajta, hogy eltörölje a hiányosságokat” – tette hozzá. „A stratégiánk legfontosabb lépéseit azonban megtartjuk magunknak, hiszen nem szeretnénk, ha az ellenfeleink további előnyhöz jutnának.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!