Vágólapra másolva!
Több brit forrás is azt állítja, hogy az istálló már meg is környékezte korábbi világbajnokát. Button a találgatások ellenére nem aggódik a jövője miatt.

A McLarent irányító Ron Dennis állítólag a fejébe vette, hogy a 2015-ös idényre megpróbál leigazolni egy sztárversenyzőt, hogy az új Honda motorokkal már az első idényükben is a világbajnok címért küzdhessenek. Fernando Alonso nevét már hónapokkal ezelőtt is kapcsolatba hozták a McLarennel, a legújabb hírek szerint pedig Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is szerepel a csapat listáján.

Két brit napilap, a The Daily Telegraph és a Daily Mail is azt állítja, hogy Hamiltont már meg is környékezte a McLaren, bár egyelőre csak óvatosan puhatolózva közeledtek korábbi versenyzőjükhöz. Hamiltont a McLaren juttatta a Forma-1-be, miután gyerekkora óta támogatták őt, a 2012-es idény végén azonban a brit átszerződött a Mercedeshez.

Hamiltonnak látszólag nem lenne oka visszatérni előző csapatához, hiszen miközben a Mercedes fölényesen uralja a 2014-es idényt, a McLaren csak a konstruktőri bajnokság 6. helyén áll, és több futamon is pont nélkül maradtak. A The Daily Telegraph szerint azonban a McLaren hasznot húzhat a Mercedesnél egyre elmérgesedő rivalizálásból, különösen akkor, ha Hamilton elbukja a világbajnoki címet Nico Rosberggel szemben. Csábító lehet az új Honda motor is, amely a McLaren reményei szerint javít majd a csapat versenyképességén.

Hamilton hat McLaren-es idény után szerződött a Mercedeshez Forrás: AFP

A britek szerint továbbra is Alonso a McLaren elsőszámú kiszemeltje, de a spanyolt a 2016-ig szóló ferraris szerződése mellett az is eltántoríthatja, hogy a Honda első évében még bizonytalan lesz, hogyan szerepel majd a wokingi gárda.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a McLaren a rutinos Jenson Buttont, vagy az újonc Kevin Magnussent küldené-e el egy új igazolás esetén, de valószínűbb, hogy a 34 éves brittől búcsúznának el. Button szerződése az idény végén lejár, de - bár nemrég elismerte, hogy az utóbbi időben nem nagyon haladtak a tárgyalások - egyelőre nem aggódik a jövője miatt. Ron Dennis Ausztriában elmondta, ilyen korán még nem véglegesítik a jövő évi felállásukat, és Button szerint sem jelent semmit, hogy még nem sikerült megegyezniük.

„Nem tudom, miért ne akarnának” – válaszolta Button arra a kérdésre, hogy szerinte a McLaren szeretne-e vele hosszabbítani. „A nagyobb csapatoknál ez így működik – mindig az utolsó pillanatra hagyjuk a döntéseket, csak akkor beszélünk a szerződésekről.”

Button elmondta, egyelőre ő maga sem erőlteti a hosszabbítást. „Biztos vagyok benne, hogy leülnénk beszélni a szerződésről, ha megkérném őket” – mondta. „De nem teszem – majd ez is megtörténik, amikor meg kell történnie.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!