Vágólapra másolva!
Úgy érzik, Pérez a Red Bull Ringen a Williamsek előtt végzett volna, ha nem kell a 16, kockából rajtolnia a 11. helyett.

Sergio Pérez a 11. kockából rajtolt volna az Osztrák Nagydíjon, ha nem sorolják 5 hellyel hátrébb a montreali verseny végén történt baleset okozása miatt. Az ütközésért sem ő, sem a Force India nem érezte hibásnak magát, ezért a Red Bull Ringen megpróbálták eltöröltetni a büntetést, de nem jártak sikerrel. Bár Pérez végül olyan jól startolt, hogy már az első körben az eredeti rajtpozíciójába került, végül csak hatodik lett, a két Williams és Fernando Alonso Ferrarija mögött.

Ám útközben megfutotta a verseny leggyorsabb körét, és a Force India helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley úgy véli, a hátrasorolás nélkül a dobogóra tudott volna kerülni. „Szerintem a büntetés vetett vissza minket" – mondta az Autosportnak. „Anélkül ugyanolyan erősek lettünk volna, mint Montrealban. Azt hiszem, nagyon szoros küzdelmet vívtunk volna a Williamsszel a dobogóért; ugyanolyan gyorsak voltunk, és a miénk lett a leggyorsabb kör. A tempónk adott volt, de az, hogy hátulról kellett indulnunk, nagy hátrányt jelentett."

Noha az időmérőn előtte végzett, Nico Hülkenberg a versenyen nem volt olyan gyors, mint csapattársa, ami Fernley szerint nem kizárólag abból adódott, hogy a vezetési stílusa gyorsabban koptatja a hátsó gumikat. „A kasztni beállításait sem igazítottuk tökéletesen Nicóhoz. Checóhoz jobban passzoltak" – ismerte el. „Nico számára jobb balanszot kellett volna találnunk. Az időmérőn így is hozni tudta az eredményt, a versenyen viszont jobb autóra lett volna szüksége."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!