Vágólapra másolva!
Szerinte azoknak, amelyek a túlélésért küzdenek, be kellene látniuk, hogy nem engedhetik meg maguknak a versenyzést. A túl sok szabály sem tetszik neki.

Bár mostanában ismét egyre több szó esik a versenyzéssel járó költségek csökkentéséről, mert a kis csapatok elégedetlenek a nagyok által tett javaslatokkal, és a Forma-1 jelenlegi üzleti modelljét nem tartják fenntarthatónak, Bernie Ecclestone szerint a sport nem fog veszíteni vele, ha kihullanak a mezőnyből. „Sőt, még boldog is leszek. Ez olyan, mint a pókerben: nem ismerjük a többi játékost" – mondta. „Talán nem is kellene játszaniuk. Aki nem engedheti meg magának, az ne akarjon részt venni ebben az üzletben."

Az F1 nézettsége az idén jelentősen csökkent, Ecclestone azonban nem gondolja, hogy ez a Mercedes fölényes uralmának tudható be. „Nem, mert korábban is gyakran előfordult, hogy egyetlen csapat dominált" – vélte. „Amíg a csapat két versenyzője rendesen harcol egymással, ez nem jelent gondot."

Annál jobban zavarja viszont a túlszabályozottság. Azt is szükségtelennek tartotta, hogy az Osztrák Nagydíj időmérőjén tizenegy versenyzőnek törölték legalább egy körét pályaelhagyás miatt. „Túl sok felesleges szabályunk van" – jelentette ki. „Valaki átlép egy fehér vonalat, erre azonnal megbüntetik. Ez helytelen. A versenyzők versenyezni akarnak, hát hagyjuk is nekik! A sportfelügyelőket be kellene zárni a szobájukba, és csak a futam után kellene engedni nekik, hogy megvizsgálják a kihágásokat, nem közben."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!