Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke elkeserítőnek tartja a jelenlegi helyzetet, és mielőbbi változásokat követel. A Renault megérti Horner reakcióját, és továbbra is teljes gőzzel dolgoznak a javulás érdekében.

Miután a Red Bull az Osztrák Nagydíjon mindössze 4 pontot tudott gyűjteni, a csapatfőnök Christian Horner nem titkolta csalódottságát a verseny utáni nyilatkozataiban. Az egyenesekkel teli spielbergi pályán a Red Bull nem is számított kiemelkedő eredményre, de a versenyük a várakozásaikhoz képest is rosszul alakult: Daniel Ricciardo csak a 8. helyen ért célba, Sebastian Vettel pedig feladta a versenyt, miután az első körökben motorhiba miatt óriási hátrányba került.

A Red Bull korábban a csapat hazai versenyéig adott haladékot a Renault-nak a javulásra, a korábbiaknál is gyengébb teljesítmény láttán ezért Horner élesen bírálta a gyártó munkáját. „Elkeserítő, hogy ilyen helyzetbe kerültünk” – mondta. „Nyilvánvalóan rengeteg sikert éltünk el a Renault-val: az összes futamgyőzelmünket és bajnoki címünket velük szereztük. Most viszont egyszerűen nem tudunk javulni.”

„A motor megbízhatósága és teljesítménye is elfogadhatatlan, ezért változásokra van szükség a Renault-nál” – jelentette ki. „Ez egyszerűen nem folytatódhat – ez a Red Bullnak és a Renault-nak sem jó.”

Vettel Ausztriában is a Renault motor meghibásodása miatt esett ki Forrás: AFP

A kemény kritika ellenére Horner megerősítette, hogy a Red Bull jövőre még biztosan nem cseréli le a Renault hajtásláncait, és a franciákkal közösen próbálnak megoldást találni a nehéz helyzetre. „Jövőre sem lesz más motor az autónk hátuljában, de versenyképesek szeretnénk lenni, az élen akarunk harcolni” – nyilatkozta. „Valaminek történnie kell, mert akármit is csinálnak most, az egyértelműen nem működik.”

A Renault programját a pálya mellől irányító Rob White elmondta, teljesen megérti Horner reakcióját, és biztosította a Red Bullt arról, hogy mindent megtesznek a fejlődés érdekében. „Elszántan dolgozunk azért, hogy a lehető leggyorsabban javulni tudjunk” – mondta. „Szerintem eddig is látszottak a javulás jelei, és továbbra is megpróbálunk eleget tenni a Red Bull és Christian elvárásainak.”

„Tudjuk, mit várnak tőlünk, ezért egyénileg és közösen is a helyen irányban kell folytatnunk a munkát” – tette hozzá. „Ebben a folyamatban teljes mértékben együttműködünk a Red Bull-lal. Tudjuk és értjük, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelnünk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!