Vágólapra másolva!
A spanyol elismeri, hogy egy „normális” időmérőn valószínűleg hátrébb végeztek volna, de szerinte a csapat így is büszke lehet a teljesítményére. Räikkönen nem tudott összerakni egy rendes kört.

Fernando Alonso idén másodszor tudott bekerülni a rajtrács második sorába, a Malajziai Nagydíj után Ausztriában is a negyedik helyről indulhat. A Q3-ban ráadásul mindössze 3 tizeddel maradt el az előtte végző Nico Rosbergtől, és a legjobb köridőhöz képest is a szokásosnál kisebb, 5 tizedes hátránya volt.

A spanyol azonban tisztában van vele, hogy a jó eredményhez a meglepetésekkel teli kvalifikációra is szüksége volt. „Egyértelmű, hogy ez nem egy normális időmérő volt” – mondta. „Nem normális például, hogy (Lewis) Hamilton mögöttünk végzett, de sikerült előnyt kovácsolnunk belőle, ezért büszkék lehetünk az eredményünkre” - mondta.

Noha Alonso nem tartja reálisnak a 4. helyét, úgy érzi, a Ferrari határozottan javult az előző hétvégékhez képest. „A Kanadában és itt bevetett újításaink jól működnek. Montrealban is úgy éreztük, hogy több lenne az autónkban, de valamiért nem sikerült kihoznunk belőle a maximumot, és nem sikerült jól a versenyünk.”

Alonso büszke a Ferrari eredményére Forrás: AFP

„Az új alkatrészek azonban ott is jobbak voltak, mint a régiek, ez pozitív jel volt. Itt is teszteltünk néhány új fejlesztést, és ezekkel is előreléptünk, tehát remélhetőleg jó irányba haladunk. Persze még mindig nagyon sok munka vár ránk.”

Alonso nem tudja, mire számítson a vasárnapi versenyen, szerinte az időmérőn nem mindegyik csapat mutatta meg, mire képes valójában. „Délelőtt még 1,1 másodperccel elmaradtunk a Mercedes mögött, most viszont megközelítettük az egyiket, a másik pedig mögöttünk végzett – szerintem a trükkös körülmények miatt nem derült fény a valós erősorrendre” – mondta a kétszeres világbajnok, aki nem csak Hamiltontól tart a mögüle indulók közül. „Arra számítok, hogy (Daniel) Ricciardónak és (Sebastian) Vettelnek is erős versenye lehet, utóbbinak ráadásul több friss abroncs áll majd a rendelkezésére. Nehéz lesz megtartani a 4. helyet.”

Csapattársa, Kimi Räikkönen kevésbé tudta kihasználni az ellenfelek bakijait, a pole pozíciós időtől 2 másodperccel elmaradva csak a 8. helyen végzett. A finn elmondta, nem tudott összerakni egy jó kört a Q3-ban. „Az első kanyarban sokat küszködtem, nem tudtam rendesen bevenni” – magyarázta. „Blokkoltak a kerekeim, és kockásra fékeztem a gumimat. Emiatt sok időt veszítettem, mert utána rázkódott az autóm. Nehéz volt összerakni egy kört.”

A finn úgy véli, egy probléma nélküli körben jó tempót tudott volna futni, de „ezt nem igazán sikerült összehoznom.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!