Vágólapra másolva!
Magnussen köre nem volt tökéletes, de így is elégedett a spielbergi időmérőn elért 6. helyével. Buttonnek nem volt szerencséje, de jó stratégiával előnyt kovácsolna a 11. rajtpozícióból.

A McLaren versenyzői régóta hangoztatják, hogy a csapat a gyenge szezonkezdés után futamról futamra képes javulni, és Kevin Magnussen az Osztrák Nagydíj időmérőjén elért 6. helyét is ennek tulajdonítja. A dán úgy érzi, jobban is szerepelhetett volna a Red Bull Ringen, de így sem elégedetlen a teljesítményével.

„Egy tökéletesen alakuló időmérőn talán a legjobb öt között végezhettünk volna” – mondta Magnussen, aki Daniel Ricciardótól mindössze 49 ezreddel maradt el. „A Q3-ban futott utolsó körömben vétettem egy apró hibát az utolsó kanyarban, de így is elégedett vagyok a mai eredményemmel.”

„Szerintem az egész csapat elégedett lehet: egyértelműen fejlődünk, csak arra kell figyelnünk, hogy ez a jövőben is így legyen” – tette hozzá a 21 éves dán, aki örömmel vette tudomásul, hogy a Mercedes sem legyőzhetetlen az időmérőkön. „Jó látni, hogy egy kicsit megkeveredett az erősorrend. Meglepő, hogy a Mercedes előnye ilyen hamar elfogyott, és a Williams pole pozíciójának is örülök.”

Button szombati napja balszerencsésen alakult Forrás: AFP

Magnussen nem biztos benne, hogy a McLaren tempója az egész versenytáv alatt is olyan jó lesz, mint az időmérőn, de mindent megtesz azért, hogy erős pontszerző helyen érjen célba. Ebben reménykedik Jenson Button is, akinek viszont a középmezőnyből kell majd előrébb verekednie magát: a Q2-ben nem tudta tartani csapattársa tempóját, és be sem jutott az utolsó fordulóba. Bár a 12. helyen végzett az időmérőn, a rajtrácson majd a 11. pozíciót foglalhatja el Sergio Pérez büntetése miatt.

Button úgy érzi, több tényező is hátráltatta az időmérőn. A harmadik szabadedzés nagy részét például ki kellett hagynia, miután megsérült az autója padlólemeze. „Soha nem lehet tudni, hogy egy edzés kihagyásával mennyit veszítünk, de az biztos, hogy hátrányba kerültünk, mert nem tudtunk dolgozni a beállításokon” – mondta.

„Ettől függetlenül úgy gondolom, bekerülhettem volna a legjobb tíz közé, ha az utolsó Q2-es köröm jobban alakult volna. Körülbelül 7 másodperccel haladtam Romain (Grosjean) Lotusa mögött, amikor ő blokkolta a kerekeit, és az első kanyaroknál leszaladt a pályáról. Mikor végül félreállt előlem, már veszítettem egy kis időt.”

Button azonban nem bánkódik túlságosan, szerinte a stratégia szempontjából kifejezetten jó a 11. rajthely, hiszen kiválaszthatja, melyik gumikeveréken szeretne rajtolni. „Friss abroncsokon kezdhetjük a versenyt, és játszadozhatunk a taktikával” – magyarázta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!