Vágólapra másolva!
Ecclestone állítólag 2019-ig megegyezett a Nürburgringgel a Német Nagydíj évenkénti megrendezéséről, de most mégis azt mondja, hogy tiszteletben tartja Hockenheim szerződését. 2018 után azonban bizonytalan a pálya jövője.

Néhány nappal ezelőtt még úgy tűnt, hogy a Forma-1 az idei verseny után búcsút inthet a hockenheimi pályának, amely 2006 óta a Nürburgringgel évenkénti váltásban ad otthont a Német Nagydíjnak. Az utóbbi pálya ugyanis a hírek szerint új megállapodást kötött Bernie Ecclestone-nal, amely biztosítja, hogy 2019-ig minden évben a Nürburgringen rendezzék meg a német futamot.

Ecclestone a Rhein Zeitung nevű újságnak nyilatkozva szerdán elmondta, hivatalosan még nem írták alá az új szerződést, de a tárgyalásokon már túl vannak. „Azt hiszem, sikerült megállapodnunk” – mondta. „Legalábbis remélem, hogy megegyeztünk.”

Mivel a kérdés arra irányult, hogy a Nürburgring minden évben megrendezheti-e a Német Nagydíjat, Ecclestone nyilatkozatából sokan azt szűrték le, hogy Hockenheim idén kapja meg utoljára a rendezési jogot. A pálya főnöke, Georg Seiler azonban rámutatott, hogy a pályának még a 2016-os és a 2018-as versenyre is érvényes megállapodása van. „Olyan szerződésünk van, amelyben nincs kilépési záradék” – jelentette ki.

Hockenheimben a páros években rendeznek Német Nagydíjat Forrás: Ferrari

A Nürburgring első embere, Carsten Schumacher egyelőre maga sem tudja, hogy a Nürbugring milyen gyakorisággal rendezhet versenyt a következő években. „Ezt nem tudjuk megítélni, és találgatni sem szeretnénk azzal kapcsolatban, hogy 2016-ban és 2018-ban Hockenheimben lesz-e a verseny” – mondta. „Azt sem tudom, hogy szóba kerülhet évente két németországi futam megrendezése.”

Az utóbbira elég kevés esély van, Ecclestone ugyanakkor azt is kijelentette a legutóbbi nyilatkozatában, hogy nem veszik el a versenyt Hockenheimtől. „Tiszteletben tartjuk a pályával kötött szerződésünket” – mondta a Rhein Zeitungnak. „A megállapodásnak megfelelően fogunk eljárni.”

Német lapértesülések szerint azonban Hockenheimnek a 2018-as lehet az utolsó F1-es nagydíja, a jelenlegi szerződésük lejárta után ugyanis Ecclestone valóban kizárólagos rendezési jogot adna a Nürburgringnek.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!