Vágólapra másolva!
Bár a Red Bull Ringen pénteken 4 tizedet vert a csapattársára is, ami jó érzéssel töltötte el, ennek nem tulajdonít nagy jelentőséget. Rosberg sem aggódik a hátránya miatt.

Lewis Hamilton 0,377 másodperces előnnyel végzett Nico Rosberg előtt az Osztrák Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, amelyet a Mercedes a szokásosnál is magabiztosabban uralt, de szerinte a Red Bull Ringen kevésbé lesz fontos, hogy az első rajtkockából indulhasson vasárnap.

„Valójában nem hiszem, hogy ezen a pályán a pole lesz a legfontosabb, mert a 2-es kanyarig egy nagyon hosszú egyenes vezet. De persze így is arra fogok törekedni, hogy megszerezzem" – mondta Hamilton, aki az utóbbi két alkalommal a csapattársa mögül rajtolt. „Ez nem volt rossz nap ahhoz képest, hogy korábban sohasem vezettem itt."

„Már az első edzésen kényelmesen éreztem magam a pályán, és új íveket találva körről körre javítani tudtam. Tényleg jó érzés volt ilyen gyorsnak lenni egy olyan helyen, ahol néhányan az ellenfeleim közül már korábban is vezettek."

Hamilton mindenkinél gyorsabb volt a felújított Red Bull Ringen Forrás: Daimler

Habár Hamilton a montreali kiesése miatt 22 pontos hátrányba került Rosberghez képest, ez még jobb teljesítményre sarkallja. „Az biztos, hogy vadásznak lenni kihozza az emberből a maximumot" – mondta a Sky Sportsnak. „Az élen mindenki sebezhetőnek érzi magát, mert tudja, hogy elég elkövetnie egyetlen hibát, máris elkapják. Remélem, sikerül ilyen nyomást kifejtenem (Rosbergre)."

Rosberg, akit délelőtt az ERS hűtését keringető pumpa hibája hátráltatott, nem esett kétségbe amiatt, hogy pénteken lemaradt Hamiltontól. „Montrealban is így volt, aztán az időmérőn mégis odakerültem, ahol lennem kellett" – mutatott rá. „Ma néhány apróság nem volt ideális, ezért keményen igyekeztem, hogy megoldjak mindent."

„Egy ilyen új pályán minden egyes körben tanulunk. Van pár gyenge pontja az autónknak, mint a féktávok és a balansz úgy általában – ráadásul ma az egyenesekben is nagyon pattogott. Ez a jelenség a kanyarok előtt is megmaradt, ami nagyon furcsa érzés. Utána kell néznünk, hogy mi volt az oka."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!