Vágólapra másolva!
Az ausztrál szerint a Red Bull rengeteget tanult az Osztrák Nagydíj pénteki napján, és az időmérő előtt is sokat fejlődhetnek. Vettel is egyre jobbnak érezte az autóját.

A Red Bull versenyzői annak ellenére is elégedettek voltak a pénteki napjukkal, hogy az Osztrák Nagydíj szabadedzésein nem sikerült a legjobbak között végezniük. A délelőtti gyakorláson még a tabella első felébe sem fértek be, délutánra azonban javulni tudtak: Sebastian Vettel a 6., Daniel Ricciardo pedig a 8. helyen végzett.

„Délelőtt kicsit küszködtünk, de délután már jobbak voltunk. Láthattuk, hogy a többiek is nehezen hozták működésbe a keményebb gumikat, de a holnapra várható melegebb időjárás változtathat a helyzeten” – magyarázta a német, aki az első edzésen egy látványos megpördüléssel hívta fel magára a figyelmet, délután pedig több mint 1,2 másodperccel maradt el Hamiltontól.

Vettel délelőtt még küszködött az autójával Forrás: AFP

„Ezen a hétvégén sem mi leszünk a favoritok – szeretnénk azok lenni, de sajnos még nem tartunk ott” – ismerte el a címvédő. „A mai napunk azonban nagyon eredményes volt, úgy éreztem, folyamatosan javulni tudtunk. Az a tény, hogy a csapat hazai pályáján versenyzünk, extra motivációt is ad a hétvége hátralévő részére.”

A Vetteltől egy tizeddel elmaradó Ricciardo sem a köridőkkel foglalkozott az edzések után, sokkal fontosabbnak tartotta a pénteken elvégzett munkát. „Rengeteget tanultunk ma” – mondta. „Reggel úgy érkeztünk meg a pályára, hogy volt néhány elképzelésünk – ezek közül néhány bevált, néhány pedig nem, de ez minden pénteken így van, az első nap soha nem tökéletes.”

„A második edzésen további újításokat próbáltunk ki, és sokat javultunk a délelőtthöz képest. Szerintem még ennél is több van bennünk – azt hiszem, ma elég információt gyűjtöttünk ahhoz, hogy holnap ismét javulni tudjunk” – vélekedett a Kanadai Nagydíj győztese, aki abban bízik, hogy Ausztriában is a Red Bull kerül a legközelebb a Mercedesek tempójához. „Nem vagyunk olyan gyorsak, mint ők, de erre nem is számítottunk. Abban viszont reménykedem, hogy ismét mi leszünk a második legjobb csapat.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!