Vágólapra másolva!
Rob Smedley szerint az autóik képesek voltak a várakozásaiknak megfelelő tempót futni az Osztrák Nagydíj első napján. Bottas úgy véli, egyik kedvencévé válhat a spielbergi pálya.

Miután a Williams Kanadában még a dobogós helyezésekre is esélyesnek tűnt, a csapat Ausztriába is bizakodva utazott el, hiszen a két pálya hasonló igényeket támaszt az autókkal szemben. A Mercedes motorok ereje eddig valóban segítette az istállót a Red Bull Ring hosszú egyenesein: Valtteri Bottas és Felipe Massa mindkét pénteki szabadedzésen a mezőny első felében tudott végezni, délután ráadásul a két Mercedes és Fernando Alonso mögött a 4. és 5. helyeket sikerült megszerezniük.

Noha Lewis Hamilton több mint egy másodpercet vert rájuk délután, a Williamsnél nem zárják ki, hogy a németek mögött az ő autójuk lesz a legerősebb a hétvégén. „A második pozíció mögött nagyon szoros a küzdelem, ezért a legkisebb részleteken is dolgoznunk kell, hogy tovább javuljunk” – mondta a menetteljesítményért felelős Rob Smedley, miután Bottas a második edzésen 49 ezredet kapott Alonsótól. „Az autónk új és használt gumikon is jól működött, és képesek vagyunk olyan tempót futni, mint amire számítottunk. Nagyon elégedett vagyok, hiszen az egész csapat jó munkát végzett, és a versenyzőink is boldognak tűnnek.”

A Williams Ausztriában is erősnek tűnik Forrás: AFP

A Massát délután mindössze 2 ezredes különbséggel legyőző Bottas pályafutása során először járt az osztrák pályán, de nagyon élvezte rajta a körözést. „Azt hiszem, az egyik kedvenc pályám lesz” – mondta. „Ez egy régi stílusú helyszín néhány nagyon gyors szakasszal, és nem sok lehetőséget nyújt a hibázásra. A hosszú egyenesek biztosan érdekessé teszik majd a versenyt.”

„A megfelelő beállításokat nem volt könnyű eltalálni, mert minden kanyar másféle kihívást állít elénk” – tette hozzá a finn. „Az első kanyar például egy felfelé vezető jobbos, a 3-as kanyarban viszont lejt a pálya. Ki kell elemeznünk az adatokat, hogy megtudjuk, a mi autónknak melyik beállítás kedvez a legjobban. Az időmérő nagyon szoros lesz, minden azon fog múlni, hogy ki tudja a legjobban összerakni a körét.”

A pénteki napot a délelőtti edzést a 4. helyen záró Massa is „biztatónak” nevezte. „Jónak tűnt az autónk balansza, és a viselkedése is pozitív volt, ezért remélhetőleg jó pozíciókért harcolhatunk majd” – vélekedett a brazil. „Azonban egy ilyen nehéz pályán bármi megtörténhet, ezért fontos, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsunk. Jó érzés ott lenni a mezőny elejében, a Ferrari mellett, de a mögöttünk lévő csapatokat sem szabad figyelmen kívül hagynunk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!