Vágólapra másolva!
Formai hiba történhetett, mert úgy tűnik, a kanadai sportfelügyelők anélkül ítélték el, hogy meghallgatták volna. Massa ugyanakkor kitart a mellett, hogy Pérez veszélyes hibát követett el, amiből tanulnia kell.

Péntek délelőtt felülvizsgálhatják Sergio Pérez Kanadában kapott öt rajthelyes büntetését, mert mind kiderült, anélkül ítélhették el, hogy meghallgatták volna.

A mulasztás oka az lehetett, hogy a mexikói versenyző a balesete miatt még a pályakórházban volt a döntés meghozatalakor, ám a Nemzetközi Sportkódex 13.10-es cikkelye szerint amennyiben „új elem" merül fel egy ügyben, azt újra kell tárgyalni. Márpedig a Force India levélben kérte az FIA-től, hogy Pérez büntetésének kérdését tűzzék újra napirendre. A csapat képviselői pénteken reggel 9-kor találkoznak az FIA tisztviselőivel, s ha ők úgy ítélik, délután 4-kor a sportfelügyelők ismét megvizsgálják majd a bizonyítékokat.

Felipe Massa, akivel Kanadában összeütközött a 4. helyért csatázva, ugyanakkor kitart a mellett, hogy Pérez manővere veszélyes volt. A felső kameraállásból készült képsorozat tanúsága szerint a Force India az első kanyarhoz közeledve módosított az ívén, ezért keresztezte a Williams pályáját, mindkettejük kiesését okozva.

Massa és Pérez is kiesett a montreali balesetben Forrás: AFP

„A kórházban nagyon csalódott voltam a viselkedése miatt. Elmondtam neki, hogy szerintem veszélyes volt, amit tett, és ebből tanulnia kellene, de erre szó nélkül elfordult" – állította Massa, hozzátéve, hogy ha nem látja be a hibáját, Pérezt szerinte ugyanúgy be fogják skatulyázni, mint Romain Grosjeant a 2012-es spái rajtbaleset után.

„Már láttuk, hogy egy másik versenyzőnek korábban gondjai voltak ebből, és egy futamra el is tiltották a baleset miatt, amit Spában okozott, de ő tanult az esetből" – vélte. „Ezt a hozzáállást neki is el kell sajátítania. Ha hibáznék, én lennék az első, aki ezt elismeri, és bocsánatot kér, ahogy mindig is tettem."

Pérez hajlandónak tűnt a békülésre, de a felelősséget nem ismerte el. „Felipéről tudjuk, hogy jó srác, és megvan a véleménye" – mondta. „Nekem is megvan az enyém. Csak le kell ülnünk beszélgetni, de nekünk holnap lehetőségünk lesz arra is, hogy az FIA-val újra átnézzük a balesetet, mert úgy véljük, elég bizonyítékunk van rá, hogy nem tettem semmi rosszat."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!