Vágólapra másolva!
A Red Bull főtervezőjét nem is az ausztrál vezetői tudása, hanem az összeszedettsége nyűgözte le leginkább. Webber biztos benne, hogy Vettel újra fel fog érni a csúcsra.

Daniel Ricciardo eddig az egész idényben meggyőző teljesítményt nyújt, a Kanadai Nagydíjon aratott győzelme óta pedig egyre többen méltatják dicsérő szavakkal a teljesítményét. Ezúttal a Red Bull főtervezője, Adrian Newey árulta el, milyen nagyra értékeli a 24 éves ausztrál eddigi szereplését.

„Daniel rendkívül lenyűgöző munkát végez idén” – mondta. „Egyértelmű, hogy minden várakozásunkat felülmúlta.”

Newey elárulta, nem is Ricciardo vezetői tudása volt számára a legmeglepőbb, hanem az autóban és azon kívül mutatott hozzáállása. „Elképesztő, hogy milyen nyugodt, amikor az autójában ül. A rádióban mindig olyan a hangja, mintha éppen teázgatna, és egy kézzel vezetne. Ez elég figyelemreméltó” – nyilatkozta. „Nagyon nyugodt, összeszedett, és könnyen túlteszi magát a nehézségeken. Ráadásul nagyon élvezi a munkáját.”

Ricciardo a bajnokság 3. helyén áll a két Mercedes mögött Forrás: Red Bull

Sokak meglepetésére Ricciardo az első futamtól kezdve képes volt felvenni a harcot négyszeres világbajnok csapattársával, Sebastian Vettellel, sőt egyelőre eredményesebbnek is bizonyult nála: 19 ponttal és két hellyel előzi meg a bajnoki tabellán. A német korábbi csapattársa, Mark Webber elárulta, nem lepődött meg Ricciardo formáján, de arra számít, hogy Vettel hamarosan visszavág.

„Már Melbourne előtt megmondtam, hogy Daniel ugyanolyan teljesítményt fog nyújtani, mint Seb, de mindenki őrültnek tartott” – mondta az ausztrál, aki idén hosszútávú versenyeken indul, és hétvégén részt vett a Le Mans-i 24 órás versenyen a Porsche színeiben. „Seb azonban vissza fog térni – csak időre van szüksége, hogy hozzászokjon az autójához.”

Webber szerint Ricciardo egyértelműen a Forma-1 élmezőnyébe tartozik, de hét verseny alapján még nem lehet megítélni, hogy eléri-e Vettel szintjét. „Sebnek most nehéz dolga van, hiszen a Mercedes az abszolút favorit” – vélekedett. „De amint újra látja a győzelmeket a szeme előtt, vissza fog vágni. Ugyanez a helyzet Fernando (Alonsóval) is. Ha lehetősége nyílik a győzelemre, mindig megragadja.”