Vágólapra másolva!
Úgy érzi, újoncként is tud hasznos visszajelzéseket adni a csapatának, és nem rajta múlik a McLaren fejlődése. Bátran elmondja a véleményét az autójáról, hiszen csak így tanulhat.

A McLarennél idén debütáló Kevin Magnussen az Ausztrál Nagydíjon remek versenyzéssel robbant be a köztudatba: élete első F1-es futamán a harmadik helyen ért célba, majd Daniel Ricciardo kizárása után a második pozícióba lépett elő. Az azóta eltelt hat versenyen viszont csak háromszor tudott pontot szerezni, a legjobb eredménye pedig két 9. hely volt. Csapattársa, Jenson Button általában jobban szerepel nála, ő két hatodik és egy negyedik helyet is begyűjtött az idénynyitó óta.

Az elsősorban a leszorítóerő hiányával küszködő McLaren a melbourne-i verseny óta nem tudott harcba szállni a dobogós helyekért, ezért folyamatos fejlesztésekkel próbálják utolérni az élmezőnyt. Sokak szerint ebben hátráltathatja őket, hogy a mezőny legtapasztaltabb versenyzőjének számító Button mellett egy újonccal kell együtt dolgozniuk, neki ugyanis még nincs olyan mély technikai tudása. Erre nemrég Button is utalt az egyik nyilatkozatában, szerinte minden csapat jobban járna két tapasztalt pilótával.

Magnussen formája visszaesett az elmúlt versenyeken Forrás: AFP

Magnussen azonban úgy véli, rutintalansága ellenére is segíteni tudja a csapatát. „Különbözőek vagyunk, ezért eltérő visszajelzéseket adunk az autónkról is. Ez azonban jó dolog, hiszen így több ötlet gyűlik össze” – nyilatkozta a dán az Autosportnak. „Nem érzem úgy, hogy visszatartanám a csapatot az autónk fejlesztésében. Úgy gondolom, jó visszajelzésekkel járulok hozzá az istálló munkájához.”

A 21 éves Magnussen elárulta, mindig elmondja a véleményét a mérnököknek, hiszen szerinte csak így gyűjthet tapasztalatot. „Próbálom nem visszatartani a mondanivalómat, nem szeretnék félénk lenni. Ha valaki ilyen fiatal srácként érkezik a Forma-1-be, akkor elég bátornak kell lennie ehhez. A csapat pedig eldönti, hogy jók vagy rosszak a visszajelzéseim.”

A dán azt mondja, eddig a mérnökök is csak dicsérettel illették a munkáját. „Úgy tanulhatok, ha nyíltan kimondom, amit gondolok” – nyilatkozta. „A mérnökeim is megértik, hogy nagyon kevés tapasztalattal rendelkezem, ezért megmondják, ha valamiről rosszul gondolkozom. Viszont sokszor hallgatnak is rám, erre büszke vagyok. Magabiztossá tesz, hogy a tapasztalatlanságom ellenére is használják a visszajelzéseimet.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!