Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben történt átszervezések után az első komolyabb fejlesztéseket kapja a csapat. Button szerint már most érezni lehet a pozitív változást.

A McLaren a Kínától Spanyolországig terjedő három versenyen pontot sem tudott szerezni, de azóta valamelyest kilábalt a hullámvölgyből, és legutóbb, Kanadában már némi szerencsével idei második legsikeresebb versenyét futotta. Miután az elmúlt hetekben átszervezést hajtottak végre a vezetésével, a csapat versenyigazgatója, Eric Boullier az Osztrák Nagydíjon, ahol az autójuk átfogó aerodinamikai frissítésen esik át, már valódi előrelépést vár.

„Való igaz, hogy olyan autóval kezdtük az évet, amely nem állított elő kellően nagy leszorítóerőt, de először kénytelenek voltunk arra koncentrálni, hogy kialakítsuk a csapat által követendő stratégiát" – mondta. „Szerintem az Ausztriában érkező fejlesztési csomag elég jó lesz ahhoz, hogy közelebb kerüljünk mindenkihez, aki egyelőre előttünk van. Biztosan nem fogunk azonnal versenyeket nyerni, de a lemaradásunkat csökkenthetjük vele."

A McLaren a helyes úton halad Button szerint Forrás: AFP

Jenson Button, aki 2010 óta versenyez a McLarennél, azt mondja, az átszervezések hatásai máris érezhetőek, és szerinte az is jót tett az istállónak, hogy Martin Whitmarsh távozása után a korábbi csapatfőnök, Ron Dennis visszaállt a napi munkába. „Tetszik, hogy a pályán látom Ront, szerintem ez pozitívan hat a csapat tevékenységére" – mondta. „Eric is nagyon keményen hajt mindenkit az edzések előtt és után, sokkal többet beszélget velünk, mint megszoktam. Tőlünk megkapja a visszajelzéseket azzal kapcsolatban, hogy az autó miként viselkedik, és mit várunk tőle."

Button szerint a világbajnokságot 2008 óta nem nyerő McLarennek kifejezetten jót tesznek a változások. „A McLarennél hosszú-hosszú évek óta minden ugyanúgy ment, de most elkezdtek változni a dolgok, mégpedig a jó irányba. Szerintem ennek már épp ideje volt" – jelentette ki. „Eric biztosan úgy érzi, hogy nagy nyomás nehezedik rá. Nehéz pár év vár ránk, de a McLarennél mindenki számára izgalmas hónapok jönnek, mert vissza fogunk térni a csúcsra, és azt borzasztóan élvezni fogjuk."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!