Vágólapra másolva!
Szerinte honfitársa hibátlanul vezet a rendkívül nehéz idényben, az első győzelme pedig fontos lépést jelent az ígéretes karrierjében.

A Red Bullnál az idei szezontól versenyző Daniel Ricciardo egyelőre remek teljesítményt nyújt az előző négy idényben bajnoki címet szerző istállónál: hét futam után a világbajnokság harmadik helyén áll, és Kanadában ő tudta megszakítani a Mercedesek Ausztrália óta tartó győzelmi sorozatát. A 24 éves ausztrál az időmérőkön és a versenyeken sem marad el négyszeres világbajnok csapattársától, Sebastian Vetteltől, és a bajnokságban 19 ponttal megelőzi őt.

Ricciardo az F1-nek hátat fordító honfitársát, Mark Webbert váltotta a Red Bullnál, akit lenyűgöz utódja teljesítménye. „Az idény során még egyetlen hibát sem követett el” – nyilatkozta az NBC Sportnak Webber, aki szerint Ricciardo számára „hihetetlen” élmény lehetett a kanadai győzelem. „Pedig lett volna rá lehetősége: megváltoztak a szabályok, több időmérő is vizes pályán zajlott, és sokszor került nehéz helyzetbe. Ennek ellenére futamot nyert, ami mindenképpen óriási lépést jelent. Biztos vagyok benne, hogy nagy jövő vár rá.”

Webber nem bánta meg, hogy otthagyta a Forma-1-et Forrás: AFP

Bár sokan úgy vélik, a 2014-es szabályok mellett Webbernek is nagyobb esélye lett volna Vettel ellen, az ausztrál egyáltalán nem bánja, hogy idén az FIA hosszútávú világbajnokságában (WEC) versenyez. „Őszintén szólva élvezem, hogy új fejezet kezdődött a pályafutásomban. Néhány F1-es versenyt azért idén is megnéztem” – árulta el. „Láttam a kanadai rajtot is, de az elején nem tűnt túl izgalmasnak a verseny. Aztán kiderült, hogy a Mercedesnek problémái vannak, és ezután már jobban odafigyeltem.”

Webber a hétvégén a Porsche prototípusával vesz részt a legnagyobb presztízzsel bíró hosszútávú versenyen, a Le Mans-i 24 órás viadalon.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!