Vágólapra másolva!
Pérez 5, Chilton 3 rajthelyes büntetést kapott az Osztrák Nagydíjra, amiért ütközéseket okoztak. Chilton nem érzi magát felelősnek csapattársa kilökéséért.

A Kanadai Nagydíj két versenyző ütközésével kezdődött és végződött, és mindkét esetben pályára kellett küldeni a Safety Cart. A rajt után a két Marussia ütötte ki egymást a 3-as kanyarnál, így a két héttel ezelőtti történelmi pontszerzést követően ezúttal keserű szájízzel pakolnak össze a helyszínen a csapat tagjai.

Bár Max Chilton nem érezte magát felelősnek az ütközését, a sportfelügyelők végül őt ítélték annak, és három rajthelyes büntetéssel sújtották az Osztrák Nagydíjra. A britnek ez volt az első kiesése a Forma-1-ben. "Óriásit rajtoltam, nagyon jól vettem be az első két kanyart. A 3-as felé menet félig-háromnegyedik bebújtam (Bianchi) mellé a belső íven, és ott fékeztem, ahol tudtam, hogy még be tudom venni a kanyart. Ő később fékezett, és csupán emiatt volt előttem. Semmit sem tehettem" - védte magát Chilton. Csapattársa elmondta, hogy versenyeztek egymással, de a Marussia hivatalos közleményében diplomatikusan csak annyit említett, hogy váratlanul ütközés történt.

Felipe Massa és Sergio Pérez ütközése Forrás: AFP

Az utolsó körben Felipe Massa és Sergio Pérez ütközött nagy tempóval a célegyenes végén, miután a Force India mexikói pilótája a 4. helyet védve egy picit balra kormányozta autóját. A sportfelügyelők ezt a mozdulatot látva úgy döntöttek, hogy Pérezt terheli felelősség a balesetért, és öt rajthelyes büntetést adtak neki a következő versenyre. A csúnya karambolt mindkét pilóta sértetlenül megúszta.

Pérez az esetről úgy nyilatkozott, hogy "védte a pozícióját az 1-es kanyar felé menet, amikor hirtelen nekicsapódtak hátulról."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!