Vágólapra másolva!
Szinte az egész verseny alatt forgalomban versenyzett, de sok riválisát sikerült megelőznie Kanadában. Kevin Magnussent bosszantja, hogy a gumikkal kellett spórolnia.

Jenson Button a 4. helyen ért célba a Kanadai Nagydíjon, ami a McLaren idei gyengélkedését figyelembe véve remek eredménynek számít. A brit tisztában van vele, hogy a helyezését Lewis Hamilton, Felipe Massa és Sergio Pérez kiesésének is köszönheti, de úgy érzi, a McLaren tényleg javulni tudott az elmúlt futamokhoz képest.

A 9. helyről induló Button a verseny elején még küszködött az abroncsaival, de utána egyre előrébb küzdötte magát. „Az első etapom borzalmas volt a szuperlágy gumikon” – mondta a verseny után. „Ezért úgy döntöttem, hamar lecserélem őket, és a lágyakra váltottam. A keményebb abroncsokon sokkal jobban működött az autóm.”

A britnek az utolsó két etapban szinte egyetlen nyugodt pillanata sem volt, folyamatosan harcolnia kellett a körülötte lévő autókkal. „Ha az ember forgalomba kerül, nehéz előzni, de végül sikerült átküzdenem magam a többieken” – nyilatkozta. „Ha egyetlen autóval kell harcolnunk, akkor könnyebb az előzés, de egy egész boly ellen már nehezebb dolgom volt, mert az előttem lévők is használhatták a DRS-t.”

Button számos versenyzővel csatázott a futamon Forrás: AFP

Button a verseny végén folyamatosan közeledett az előtte haladó Nico Hülkenberghez és Fernando Alonsóhoz, és az utolsó előtti körben sikerült is mindkettejüket megelőznie. Ezzel a 6. helyre jött fel, majd Massa és Pérez balesete után még két pozíciót előrelépett. „Fernando majdnem eltalálta Nicót a hajtűkanyarban, ezért a belső ívre kellett menekülne. Végül mindketten túl szélesen fordultak, én pedig belülről el tudtam menni mellettük” – magyarázta a brit. „Természetesen soha nem jó olyan balesetet látni, mint ami Felipe és Checo között történt az utolsó körben, de örülök, hogy mindketten épségben kiszálltak az autójukból.”

„Az autónk nem olyan jó, mint amit az eredményünk mutat, de jó érzésekkel távozom Kanadából, mert javulni tudtunk az előző hétvégéhez képest” – tette hozzá Button. „Egy simább futamon nem lettünk volna negyedikek, de így is jó munkát végeztünk, ezért elégedettek lehetünk a versenyünkkel.”

Csapattársa, Kevin Magnussen a 9. helyen tudott célba érni, s bár a futam előtt kitűzött célját, a pontszerzést sikerült véghez vinnie, mégis hiányérzettel fejezte be a versenyt. „Elég kemény és bosszantó versenyem volt” – mondta. „Mindig nehéz, ha arra kell koncentrálnom, hogy kíméljem az abroncsaimat. A futam végén sokáig (Jean-Eric) Vergne mögött autóztam, de egyszerűen nem voltam elég gyors ahhoz, hogy megelőzzem. Ennek ellenére úgy érzem, bizakodhatunk, mert pozitív irányba haladunk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!