Vágólapra másolva!
Szeretné, ha nemsokára az ő csapata is a győzelmekért harcolhatna. Elismeri, hogy Kanadában némi szerencsével jutottak extra pontokhoz. Kimi Räikkönen arra panaszkodik, hogy szinte végig beragadt valaki mögé a futamon.

A Ferrari tartja a 3. helyét a konstruktőri bajnokságban, de Kanadában a Force India és a McLaren is csökkentette a lemaradását velük szemben. A maranellói csapat frissen szerzett pontjainak javarészét Fernando Alonso szerezte, aki a 6. helyen ért célba, eggyel előrébb a rajtpozíciójához képest.

"Eleinte nem volt jó a tempóm, és nem voltam megelégedve az autó balanszával" - mondta. "A táv második felében ütőképesebbnek bizonyultunk, de az egyenesekben túl lassúk voltunk, és az előttem lévő autók még úgy is elhúztak tőlem, hogy használtam a DRS-t." Alonso így nem sokkal a cél előtt hiába volt mindössze 6-7 másodperccel lemaradva az akkor élen álló Nico Rosberg Mercedesétől, nem tudott előrébb lépni a 7. helyről. Sergio Pérez és Felipe Massa ütközésének következtében ugyan nyert két pozíciót az utolsó körben, de egyet vesztett is Jenson Buttonnal szemben.

"A verseny őrült hajráját tekintve 'szerencsés' pontokat is szereztünk, de nem lehetünk elégedettek a pozíciónkkal, mivel ennél jobb teljesítményre törekszünk" - közölte. Daniel Ricciardo győzelmére utalva pedig javulásra ösztönözte a Ferrarit. "Az, amit a Red Bull csinált a futamon, mutatja, hogy milyen gyorsan változhat a helyzet a Forma-1-ben. Ennek további motivációt kell jelentenie nekünk, hogy elérjünk odáig, hogy harcolhassunk a győzelemért."

Ez sem volt jó verseny a Ferrarinak Forrás: AFP

Kimi Räikkönen a karambolnak köszönheti, hogy egyáltalán pontot szerzett, s feljött a 10. helyre. "A verseny elején problémám volt a fékekkel, és nem viselkedett következetesen az autóm" - panaszkodott. "Ráadásul ma egyszer sem volt tiszta a pálya előttem, valamiért folyton beragadtam más autók mögé." Mindazonáltal saját hibájából kifolyólag is vesztett időt, amikor megpördült a hajtűkanyar kijáratánál, ugyanúgy, mint az egyik edzésen. "Úgy tűnt, mintha hirtelen rúgott volna egyet a motor" - magyarázta az esetet.

A Ferrarinál annyiban örülnek a hétvégének, hogy a fejlesztéseik egy része bevált.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!