Vágólapra másolva!
Csupán a két Mercedestől és Sebastian Vetteltől kaptak ki versenyzőik a Kanadai Nagydíj időmérőjén, mégsem elégedettek. Rob Smedley elismeri, hogy többet várt Felipe Massától és Valtteri Bottastól.

Noha Valtteri Bottas a 4., Felipe Massa pedig az 5. pozíciót szerezte meg a mai időmérőn úgy, hogy a Williams mindkét autója legutóbb 2004-ben fért be az első tíz rajthely valamelyikébe Kanadában, a csapat nem teljesen elégedett.

Ennek oka az, hogy az edzéseken mindkét pilóta bíztató tempót diktált, szombat délelőtt például Massa Nico Rosberg is Mercedesét megelőzve másodikként zárt. Az időmérőn a brazil, illetve Bottas egyaránt könnyedén jutott be a Q3-ba, ott azonban az addig küszködő Sebastian Vettel váratlanul bevágott eléjük.

"Mindkettejüktől egy kicsit többet vártam" - ismerte el Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős mérnöke a BBC-nek. "Úgy gondoltam, hogy képesek lehetünk megszerezni a 3. helyet, szóval a végeredmény kicsit elszomorító." Vettel mindössze két ezredmásodperccel előzte meg Bottast, akit további 28 ezreddel követett Massa. A Williams hivatalos közleményében Smedley hozzátette, hogy a kis keserűségérzete saját versengő természetéből fakad.

Forma-1, Kanadai Nagydíj, Felipe Massa, Williams Forrás: AFP

Massa szintén többet várt a kvalifikációtól. "Elégedett vagyok az autóval, a pozíciómmal viszont nem. A 3. hely elérhető volt ma” - mondta a Sky Sportsnak.

Bottas arra panaszkodott, hogy az utolsó próbálkozása előtt a kivezető körön forgalom hátráltatta, ezért nem tudta megfelelően felmelegíteni a gumikat. Ugyanakkor hozzátette, hogy a futamon "képesek lehetnek megszorongatni a Red Bullt." Elsősorban autója végsebességében bízik. "Nagyon magas a csúcsebességünk. Jól kell rajtolnunk, jól stratégiát kell választanunk, és ha mindkét autóval sikerül versenyben maradnunk, értékes pontokat szerezhetünk."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!