Vágólapra másolva!
Dino Chiesa szerint, aki a gokartban volt a csapatfőnökük, ez már tinédzserkorukban is így működött. Ő úgy véli, bár Hamilton kicsit gyorsabb, gyerekesen viselkedik, és Rosberg keményebben dolgozik nála.

Megszólalt a mercedeses Lewis Hamilton és Nico Rosberg párharcával kapcsolatban az a Dino Chiesa is, aki a 2000-es évek elején, a Team MBM gokartcsapat főnökeként mindkettejükkel dolgozott együtt. Szerinte a két versenyző között, akik akkor is csapattársak voltak, azóta alig történt változás: ösztönösen továbbra is Hamilton a gyorsabb, de Rosberg veszi komolyabban a munkáját.

„Egy gyors körön Lewis mindig megelőzte kicsit Nicót. Ezzel tisztában volt már akkor, és tisztában van vele most is" – mondta Chiesa a Bild am Sonntagnak. „Rosberg viszont mindig keményebben dolgozott. Ő végezte el a piszkos munkát – foglalkozott a beállításokkal, együttműködött a szerelőkkel és a mérnökökkel. A színfalak mögött Lewis sohasem igyekezett annyira, mint Nico. Az egyik a tehetségesebb, s bár a másik szintén gyors, ő többet gondolkodik. Lewis szeret kivágni egy szeletet Nico tortájából, aztán eladni azt a sajátjaként."

Chiesa hozzátette, hogy Hamilton Monacóban – ahol nem gratulált csapattársa győzelméhez, mert azt gondolta, az szándékosan akadályozta őt az időmérő végén egy kicsúszással – „úgy viselkedett, mint egy mérges olasz kölyök. Soha, semmi nem az ő hibája. Mindig azt hiszi, a többiek csak őt akarják bántani. Persze meg kell értenünk, hogy egy német csapat olyan német versenyzője áll vele szemben, aki már három évvel régebben van ott. Lewis úgy érezheti, hogy a csapat Nicóval jobb barátságban van. Ez teljesen normális."

A rivalizuálásuk még tinédzserként kezdődött Forrás: AFP

Chiesa elárulta, hogy a két versenyző más keretek között ugyan, de már tinédzserként is balhézott egymással néha. „Hát persze, csak nem ilyen léptékben" – magyarázta. „Akkoriban nemcsak a csapat menedzsere voltam, hanem kicsit a tanácsadójuk és az apjuk is. Emlékszem, hogy többször kaptam dühös telefonhívásokat a szállodák recepciójáról, mert randalíroztak a szobában, és tönkretették. Először csak a párnákat vagdosták egymáshoz, aztán a takarót, végül az ágymatracot is kihajították az utcára. Ez nagyon szórakoztató volt, kivéve, hogy mindig nekem kellett kifizetnem a számlát."

Kettejük közül Chiesa már csak Rosberggel tartja rendszeresen a kapcsolatot, mert Hamiltont „nehéz elérni. A menedzsmentje nem túl segítőkész. Ez egy hollywoodi filmcsillagnál jó módszer lehet, de egy Forma-1-es pilóta esetében nem az. Akik mellette dolgoznak, mindenáron szupersztárnak akarják láttatni. Pedig az autóversenyzés nem show, hanem kemény munka."

A korábban az F1-ben is megforduló Alex Zanardi ennek ellenére azt gondolja, nem a szorgalom lesz a nyerő. „Csak egyet akarok mondani a párharcukról: Nico nagyon erős versenyző, Lewis viszont bajnok" – nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak.

Hamilton a monacói verseny után kijelentette, hogy „nem barátok, hanem kollégák" Rosberggel, pénteken viszont a Twitteren már azt írta, tisztázták a nézeteltéréseiket, és újra jóban vannak.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!