Vágólapra másolva!
Nico Rosberg is részt vett azon a forgatáson, ahol a DTM-es Pascal Wehrlein elsodort két embert az autójával. A sérültek állapotáról nincs hír, Rosberget sokkolta a baleset.

Csúnya baleset történt kedden egy észak-olaszországi versenypályán, ahol a Mercedes a német labdarúgó-válogatottal közösen promóciós céllal filmet forgatott. A Mercedes két versenyzőjével, Nico Rosberggel és a német túraautó-bajnokságban (DTM) szereplő Pascal Wehrleinnel vett részt a forgatáson. A pilóták az egyik jelenet közben egymás mögött haladtak, amikor két ember váratlanul a pályára sétált. A Rosberget követő Wehrlein nem tudott elég gyorsan reagálni, és autójával elsodorta őket.

A szemtanúk szerint az egyik sérültet mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, de hivatalos információkat nem közöltek a két ember állapotáról. A Mercedes is csak annyit erősített meg, hogy Wehrlein sértetlenül megúszta az esetet. „A baleset akkor történt, amikor ellátogattunk a német válogatott edzőtáborába. Miközben egy zárt pályán körözött, a DTM versenyzőnk, Pascal Wherlein megsebesített két embert, akik váratlanul a lezárt pályaszakaszra sétáltak” –írta a Mercedes a hivatalos közleményében.

A németek gyors felépülést kívántak a két sérültnek, akik „jelenleg is orvosi kezelésben részesülnek, ezért a sérüléseik súlyosságáról nem tudunk nyilatkozni.” A Mercedes a hatóságokkal együttműködve alaposan kivizsgálja a baleset körülményeit.

Nico Rosberg a hírek szerint kimaradt a balesetből, ettől függetlenül őt is megviselte az incidens. „Sokkolt a baleset. Gondolatban a két sérülttel vagyok, és mielőbbi felépülést kívánok nekik” – írta a német a Twitteren.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!