Vágólapra másolva!
Eric Boullier szerint a Mercedes a jövőben sem tudja majd kezelni a helyzetet, ha a két versenyző viszonya ilyen korán elmérgesedett. Button úgy véli, Hamilton minden eddiginél erősebben tér vissza Kanadában.

Két nappal a Monacói Nagydíj után még mindig Lewis Hamilton és Nico Rosberg egyre inkább elmérgesedő rivalizálásától hangos a világsajtó, egyre többen fejtik ki véleményüket a feszült helyzettel kapcsolatban. A McLaren sportigazgatója, Eric Boullier úgy véli, a Monacóban látottak alapján már szinte lehetetlen lesz kibékíteni a korábban jó viszonyt ápoló versenyzőket, akik a hétvége óta nincsenek beszélő viszonyban.

Boullier szerint az a legnagyobb probléma, hogy a két pilóta csapaton belüli harca nagyon korán, már az idény hatodik futamára elmérgesedett. „Még csak az év korai szakaszában járunk, szóval nem tudom, eddig mit csináltak” – utalt a francia arra, hogy a Mercedes vezetőségének kezéből nagyon hamar kicsúszott az irányítás. „Ezek után már lehetetlen lesz megállítani őket, de sok szerencsét kívánok a csapatnak.”

Boullier szerint a németekre a szezon hátralévő részében nagyon nehéz feladat vár, ha kordában szeretnék tartani a versenyzőik indulatait. Egyetért vele Fernando Alonso is, aki 2007-ben Hamilton csapattársaként került hasonló helyzetbe a McLarennél. A spanyol szerint elkerülhetetlen a konfliktus, ha istállón belül zajlik a harc a világbajnoki címért. „Szerintem ez minden sportágban normális, a Forma-1-ben pedig különösen” – idézi Alonsót az Autosport. „Sokminden hozzájárul ehhez: a nagy médiafigyelem, az óriási nyomás és a csapaton belüli történések.”

Hamilton Monacóban hiába kergette Rosberget Forrás: AFP

„Le kell győznünk a csapattársunkat ahhoz, hogy tiszteljenek minket. Ha közben még a világbajnoki címért is harcolunk, akkor még feszültebbé válik a légkör a csapaton belül, és nagyobb nyilvánosságot kapnak az események. Az ilyesmi az istállót is megoszthatja” – magyarázta a kétszeres világbajnok, aki egy idény után távozott is a McLarentől. „Biztos vagyok benne, hogy ha a jövőben is lesznek hasonló nehézségeik, akkor kettészakad a csapat. De én remélem, hogy tisztán harcolnak majd egymás ellen, és láthatunk egy jó küzdelmet a bajnoki címért.”

Felipe Massa szerint a következő futamokon Rosberg malmára hajthatja a vizet, hogy Monacóban sikerült pszichésen Hamilton fölé kerekednie. „Neki nagyon fontos, hogy pszichológiai szempontból tökéletes állapotban legyen, különben elkezdhet hibázni” – mondta a britről. „2007-ben is azért vesztette el a bajnokságot, mert Kínában és Brazíliában eldobta az autóját. Az ő hibája volt.”

Hamilton korábbi csapattársa, Jenson Button azonban teljesen másképp vélekedik – úgy véli, honfitársát erősebbé fogja tenni a monacói vereség. Szerinte Hamilton biztosan azt gondolja, hogy Rosberg szándékosan csúszott ki az utolsó időmérős körében, emiatt pedig még elszántabban küzd majd ellene a jövő hétvégi Kanadai Nagydíjon.

„Emlékszem, hogyan reagált Lewis, amikor valamilyen incidens történt közöttünk a versenyen, vagy problémája volt velem vagy a csapattal” – mondta Button a The Guardiannak. „Egy rosszul sikerült verseny után nyíltan kimondta, amit gondolt, és eluralkodtak rajta az érzelmei. A következő futamon azonban a földbe tiport engem – erősebben tért vissza, mint korábban bármikor.”

„Nagyon jó abban, hogy megfordítsa az erőviszonyokat, hiszen fantasztikus versenyző” – vélekedett a brit. „Mentálisan sem fogják őt kikészíteni. Valóban egy érzelmes fickóról van szó, akit most eléggé megsértettek, de vissza fog vágni. Egy rossz verseny után mindig nagyon csendesen érkezett meg a következő futamra, de aztán kihajtott a pályára, és mindenkit elkápráztatott.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!