Vágólapra másolva!
Nem csak a Ferrari szeretné megszerezni a Red Bull tervezőjét, a riválisok állítólag a jelenlegi fizetése dupláját ígérik a britnek. Vettel biztos benne, hogy hamarosan vége a balszerencsés időszaknak.

Hetekkel ezelőtt újra felerősödtek azok a híresztelések, melyek szerint a Ferrari szeretné átcsábítani a Red Bull főtervezőjét, Adrian Newey-t Maranellóba. A brit mérnök először nem tagadta kategorikusan, hogy elgondolkozna a váltáson, a Monacói Nagydíj előtt azonban egy közleményben jelezte, a közeljövőben még biztosan a Red Bullt erősíti.

A legfrissebb hírek szerint azonban nem csak a Ferrari feni a fogát Newey-ra: a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko a Kleine Zeitungnak elárulta, a Mercedes részéről Niki Lauda is ajánlatott tett a tervezőnek. Marko szerint a rivális istállók „körülbelül a dupláját” fizetnék Newey-nak ahhoz képest, amennyit a brit mosta Red Bullnál keres. „Pedig mi is elég jól megfizetjük az embereinket” – mondta az osztrák, aki azt is elmondta, hogy a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo két héttel ezelőtt, Barcelonában tett ajánlatot.

Marko is megerősítette azonban, hogy Newey nem szándékozik elhagyni jelenlegi csapatát, és jelenleg is keményen dolgozik azon, hogy a Red Bull ismét visszatérhessen a csúcsra. Ennek valószínűleg Sebastian Vettel is örülne, akinek eddig kifejezetten rosszul alakult az idénye: hat futam után csak a világbajnokság 6. helyén áll, még Nico Hülkenberg is megelőzi őt a Force Indiával. A címvédőnek két versenyt is műszaki hiba miatt kellett feladnia, és ezen kívül is számtalanszor jelentkezett kisebb-nagyobb probléma az autójában.

Vettel Monacóban a hajtáslánc hibája miatt esett ki Forrás: AFP

„Minden bajnok átesik egy ilyen időszakon a karrierje során” – nyilatkozta a korábbi F1-es versenyző, Martin Brundle a Die Weltnek. „Úgy tűnik, megörökölte Mark Webber autóját” – tette hozzá a brit arra utalva, hogy az elmúlt években az ausztrál autója romlott el gyakrabban.

„Az ilyesmi mindig megtörténhet egy olyan csapatnál, amely keményen küzd a felzárkózásért” – vélekedett Niki Lauda. „Sajnos úgy tűnik, mindig Sebastiannal történik a baj. Ezzel nem lehet mit csinálni, ki kell várni a peches széria végét.”

Az elmúlt években győzelmekhez szokott Vettel biztos benne, hogy hamarosan véget ér a balszerencse-sorozata, és a Malajziai Nagydíj óta először ismét dobogóra állhat. „Mindig valami más romlik el az autómban, de ez nem tarthat örökké” – mondta.

Monacói 3. helyével csapattársa, Daniel Ricciardo is megelőzte Vettelt a tabellán, 9 pont választja el őket a 4. és 6. helyen.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!